Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam Bozyazı ilçesine bağlı Ardıç Yaylası’nda meydana geldi. 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den Bozyazı Belediye Başkan adayı olan Ali Deniz’in oğlu Ömer Baha Deniz (12), yaylada kuzenleri ile birlikte Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçını izlemeye başladı. Galatasaray taraftarı olan küçük çocuk, maçın 19. dakikasında Umut Bulut’un Galatasaray’ın ilk golünü atmasıyla heyecanlanarak büyük bir sevinç yaşadı ve balkona çıkarak sevincini maytap patlatarak kutladı. Bu sırada birden fenalaşarak yere yığılan Ömer Baha Deniz, evde bulunan yakınlarının müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Deniz’in cenazesi, akşam saatlerinde ambulansla Bozyazı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ölümü Bozyazı’da büyük bir üzüntüye neden olan küçük çocuğun kalbine pil takılı olduğu öğrenildi. Bozyazı Özel Aysal Ataç İlköğretim Okulu 6. sınıfını başarı ile bitirerek bu yıl 7. sınıfa devam edeceği öğrenilen Ömer Baha’nın okulda sevilen ve derslerinde başarılı bir öğrenci olduğunu belirten okul yönetimi, sporu ve Galatasaray’ı çok sevdiğini söylediler.

Kalbine yenik düşen Ömer Baha Deniz, bugün Mehmet Deniz Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Denizciler Mahallesi Manastır mevkisindeki aile mezarlığında dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Tekeli Belediye Başkanı Mehmet Yabalak, İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Bozyazı eski Belediye Başkanı Muzaffer Ünal, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Oğlunun mezarı başında gözyaşı döken acılı anne Bilge Deniz, “Sarı çiçeğim, beni yalnız bırakıp nasıl gidersin. Ben sensiz ne yaparım?” diyerek ağıt yaktı. Anneyi yakınları güçlükle sakinleştirdi. Taziyeleri kabul eden baba Ali Deniz de ayakta durmakta güçlük çekti.