20 yaşındaki Şerife, halasının oğlu 24 yaşındaki Tuncay Çoban ile üç sene önce evlendi. Bir sene sonra ilk çocukları Furkan dünyaya geldi. İkinci çocukları Melek ise hastalığıyla üzüntüye sebep oldu. 2 kilo 800 gr. doğan Melek, ikinci aydan sonra aşırı kilo almaya başladı. Sekiz aylık olduğunda 15 kiloya ulaştı. Aile, başvurdukları doktorlardan çocuklarının obez olduğu cevabını aldı.

Hastane hastane dolaşan genç çift, maddi imkânlarının kısıtlı olması sebebiyle tedaviyi sürdüremedi. Devamlı hastanede kontrol altında tutulması gereken bebeğinin gözünün önünde her geçen gün kötüye gitmesi, annesinin üzüntüsünü daha da arttırdı. Eşinin inşaatlarda çalıştığını ve iş bulamadığı zaman sigortası yatırılmadığı için tedavi yaptıramadıklarını anlatan Şerife Çoban, “Kilo aldığını iki aylıkken fark ettim. Anadolu Hastanesi'ne götürdüm, Zonguldak Araştırma Hastanesi'ne, orası da İstanbul'a sevk etti. İki ay boyunca İstanbul'a gittim. Her ay çağırdılar ama imkanım olmadığı için gidemedim. Daha sonra yeniden devlet hastanesine gittim, Düzce'ye sevk edildik. Oraya da her ay gidip kan tahlili yaptırıyoruz ancak bize hiçbir şey söylemiyorlar.” dedi.

SOL ELİNDE 6, SOL AYAĞINDA 7, SAĞ AYAĞINDA 6 PARMAK VAR

Obezitenin dışında minik Melek'in parmaklarında da fazlalıklar var. Sağ elinde 6, sağ ayağında üçü birleşik şekilde 7 ve sol ayağında 6 parmağı bulunuyor. Kalbinin de delik olduğunu belirten anne Çoban, “Şu anda kalbiyle ilgili bir sıkıntı yok ama tekrar çağırabileceklerini söylediler. Eşim inşaatlarda çalışıyor. Nerede iş olursa gidiyor. Kazancı yetmediği için tedavi yaptıramıyoruz. Boğazında hırıltı vardı, üç gün hastanede yattı ama hiçbir şey değişmedi.” şeklinde konuştu.

Eşinin halasının oğlu olduğunu söyleyen Şerife Çoban, “Akraba evliliğinden şüpheleniyorlar. Ben çocuğumun yaşamasını istiyorum. Her geçen gün şişmanlıyor. Bu konuda yetkililerin ve hayırseverlerin bize yardım etmelerini bekliyorum.” dedi.