Türkiye'de yaklaşık 30 bin MS hastası var. Çoğu insan tarafından bilinmese de hastalık durdurulabiliyor. En büyük ilaç ise " Moral"

Ünlü tiyatrocu Haldun Dormen de MS ile ilgili bilinen yanlışları değiştirmek için "Sil Baştan" isimli tiyatro oyununu sahneye koydu.

MS Nasıl Bir Hastalık?

Kısa ismi MS olan hastalık vücudun kendi bağışıklık sistemini tanıyamayarak ona zarar vermesi olarak biliniyor. Kesin tedavisinin olmaması bir çok insan tarafından umutsuz olarak algılanmasına sebep oluyor.
Hastalığa yakalananlar da bu düşüncenin moral bozukluğunu üzerlerinde taşıyor.

Dormen'den "Sil Baştan" Morali

Ünlü Tiyatrocu Haldun Dormen bu algıyı değiştirmek için kolları sıvadı ve bir oyun kaleme aldı.

Oyunuyla ilgili bilgi veren Dormen, “Moraliniz iyi ise yüksek tutuyorsanız o yönde devam edebiliyorsanız, bu hastalığı yenebiliyorsunuz. Ben de oyunu bunun için yazdım" dedi.

Oyunun adı da bilinen yanlışları değiştirme iddiasını taşıyor..."Sil Baştan"

Ünlü Tiyatrocu Dormen, “Her oyunun sonunda MS’liler gelip boynuma sarılıyorlar. Gözlerinde umut ışığı beliriyor. Ben oynamıyorum oyunda, selama çıkıyorum. Şöyle bir şey oluyor MS’lileri sahneye çağırıyorum, dans ettiriyorum. Bacak attırıyorum. En son Esenlerde iki MS'li sahne ağzına geldi oradan bacak attılar, çok etkiledi beni" diye konuştu.

"Sil Baştan"da bir komedi oyuncusunun MS'e yakalanması ile başından geçenler mizahi bir dille anlatılıyor.

İstanbul, Ankara, İzmir sahnelenen oyunun şimdiki durağı hastalığın yaygın olduğu bölgelerden Karadeniz. İlk perde 29 Kasım'da Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde açılacak.

Sosyal sorumluluk projesi ile ortaya konan oyun ücretsiz sahnelenecek.