İKİ GÜNDE İSMİNİ SÖYLEYEBİLDİ

Bir inşaatın asansör boşluğuna düşmüş şekilde bulunan bir kadın 14 Ağustos gecesi Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne getirildi. Acil’deki işlemleri sonrası Beyin Cerrahisi Kliniği’ne alınan kadının bel omurunda kırıklar tespit edildi. Hastanın acil olarak ameliyata alınması gerekiyordu bunun için de hastanın birinci derece yakını bir kişinin hastaneye giderek, ameliyat risklerine karşı “Aydınlatılmış Onam” belgesine imza atması gerekiyordu. Hastanın ameliyata alınması için kimlik bilgilerine ulaşmak isteyen hastane yetkilileri “Benim adım Nazan” diyen kadının iki gün sonra isminin Öznur olduğunu öğrenebildiler. Bir arama motoruna girip ismini yazdılar. Hürriyet’in 2003’te yaptığı haberden kimliğinin Öznur Uyar olduğunu öğrendiler. Hastanın yakınlarına ulaşmaya çalıştılar ama zihinsel engelli Öznur Uyar hiçbir yakının irtibat numaraları veremedi. Hastane yetkilileri de tüm çabalarına rağmen hastanın herhangi bir yakınına ulaşamadı.

BİR GELİNLİK UĞRUNA...

Öznur Uyar müzmin bir kaçak. Rüyalarındaki gelinliği giymek, düş dünyasındaki sevgilisi Murat'ı bulmak için 15 yıldır evden kaçıyor. Kaçak yaşadığı günlerde tecavüze uğradı. Çocuğu oldu. Ama o umudunu hiç yitirmedi.

Öznur Uyar, 6 yaşına gelinceye kadar normal bir çocuktu. En azından annesi Nazik Uyar'a göre ortada bir anormallik yoktu. Öznur, 1972 yılında Şişli'de, özel bir kolejin birinci sınıfında öğrenime başladığında patlak verdi sorun. Öğretmeni, Öznur'un sınıfa uyum gösteremediğini, sinirli olduğunu, söz dinlemediğini ve çok yaramaz olduğunu söyledi. Nazik Uyar, kızını kolundan tuttuğu gibi ünlü bir psikoloğa götürdü. Profesörün muayenehanesinde Öznur'la, sonradan öğrenci olduğunu öğrendiği genç bir kadın ilgilendi.