Alınan bilgilere göre eski öğretmen evinin yerinde yapımı devam eden Mesleki Eğitim Merkezi inşaatında çalışan iş makinesi operatörü, kazı esnasında insana ait kafatası kemiğine rastladı. Hemen şantiye sorumlusuna haber veren operatör, yetkililer alana gelene kadar çalışmaları durdurdu. Daha sonra inşaat alanına gelen yüklenici firma yetkilileri, kafatasının yakınında çeşitli kemikler bulunca polise haber verdi.

İnşaat alanına gelen Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, insan kemiklerinin bulunduğu ve mezara benzeyen yerde çalışmalara başladı. Bölgedeki kemikleri tek tek toplayan polisler, kimlik tespiti için kemikleri Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderecek.

Olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan yüklenici firma yetkililerinden Selim Akarsu, iş makinesi operatörünün haber vermesi üzerine inşaat alanına geldiğini söyledi. Operatörün gösterdiği yerde ilk olarak insana ait kafatası bulduklarını ifade eden Selim Akarsu, yaptıkları incelemede mezara benzeyen bir bölümde de çeşitli kemikler bulduklarını ve hemen polisi aradıklarını söyledi.
Konuyla ilgili bilgi İHA muhabirine bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise, olayı haber alır almaz inşaat alanına gittiğini ve çalışmaları durdurduğunu kaydetti. Kemiklerle ilgili İl Müftülüğü’yle görüştüklerini dile getiren Ali Tatlı; “Polisin incelemesinin ardından burada bulunan kemikleri İslami usullere göre başka bir mezara defnedeceğiz. Kemiklerle ilgili incelemenin tamamlanmasını bekliyoruz” diyoruz.