Olay, merkez Seyhan ilçesi Havuzlubahçe Mahallesi 15047 sokak 13 numaralı evde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Özgür Durgaç ile 7 yaşındaki ablası İlke salonda otururken, aynı prizden elektrik alan televizyon ile elektrikli ısıtıcının bağlı olduğu ara kablo ısınıp, kısa devre yaptı. Bu sırada televizyon patladı. Alevler bir anda salonu sararken, İlke Durgaç, panikle bağırıp, dışarı kaçtı. Diğer orada temizlik yapan anne Selda Durgaç ise oğlu Özgür’ü kurtarmak için alevlerin arasına daldı.

Selda Durgaç, bütün aramalarına rağmen, evin mutfak bölümüne saklanan Özgür Durgaç’ı bulamadı. Alevlerden el ve yüzü yanan Selda Durgaç, çevredeki vatandaşların yardımıyla evden çıkartıldı. Ancak küçük Özgür kurtarılamadı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü. Eve giren itfaiye ekipleri, Özgür Durgaç’ın yanmış cesedini buldu.

Oğlunu alevlere kurban veren anne Selda Durgaç, "Evladımı kurtaramadım" diye feryat edip, gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren acılı anneyi sakinleştirmek isteyen komşuları da gözyaşlarına boğuldu.

Yangının ’elektrik kontağından kaynaklı olarak televizyonun patlaması sonucu meydana geldiği belirlendi’ raporu düzenleyen itfaiye ekibi olay yerinden ayrıldı. Alevlerin arasında can veren Özgür Durgaç’ın cesedi ise Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından kesin otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.