AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dokunulmazlık dosyaları ile ilgili muhalefet partileriyle bir araya geliyor. İlk olarak CHP ile görüşen Bostancı MHP ve HDP ile de görüşecek. 
AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, saat 14.30'da CHP'yle dokunulmazlıklar hakkında görüştü. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile CHP Grup Başkanvekili Levent Gök bir araya geldi. Görüşmede Bostancı'ya AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de eşlik ediyor. 
Gök toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Önerilerini yetkili kurullarımızda görüşerek, tekrar bir araya gelmeyi kararlaştırdık. Yetkili makamlarımızın yapacağı değerlendirmelerden sonra biz de görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. En kısa zamanda görüşlerimizi paylaşacağız" dedi.
AK PARTİ'DEN TEK MADDELİK FORMÜL
AK PARTİ'DEN TEK MADDELİK FORMÜL
Dokunulmazlık için harekete geçildi
DAVUTOĞLU'NUN ÇAĞRISINA JET YANIT
DAVUTOĞLU'NUN ÇAĞRISINA JET YANIT
CHP, MHP ve HDP ne diyor?
AK Parti ile MHP arasındaki görüşme de saat 15.00'da gerçekleşecek.
AK Parti ile HDP arasındaki görüşme de saat 15.30'da gerçekleşecek. HDP tarafından görüşmeye Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder katılacak. 
“İşte AK Parti'nin dokunulmazlık teklifi:”
Kanunun yürürle girdiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde TBMM'de bulunan fezlekeler yargı mercilerine gönderilmek üzere Başbakanlığa iade edilir
KILIÇDAROĞLU'NDAN CEVAP
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlık çağrısına, "Madem Anayasa değişikliği yapacağız, gelin 83. maddeyi değiştirelim, kürsü dokunulmazlığı haricinde tüm dokunulmazlıkları kaldıralım" diye cevap verdi.
OKTAY VURAL: 83. MADDE İLE İLGİLİ MHP ADIM ATMAYA HAZIR
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Öncelikle terörle ilgili fezlekeler karma komisyonda görüşülerek Genel Kurula indirilmeli, siyasi irade bu konuda tavır oluşturmalıdır. Ondan sonra dokunulmazlıklarla ilgili geçici değil kalıcı çözüm, Anayasa 83. madde, bu konuda MHP adım atmaya hazır." dedi.
Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı olduğunu anımsatarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri rahmet ve şükranla andığını belirtti.
FLAŞ DOKUNULMAZLIK AÇIKLAMASI
FLAŞ DOKUNULMAZLIK AÇIKLAMASI
"Madem ki meydan okudunuz ben de hodri meydan diyorum"
'AK PARTİ - CHP PASLAŞMASI İPE UN SERMEKTİR'
'AK PARTİ - CHP PASLAŞMASI İPE UN SERMEKTİR'
Bahçeli, yazılı açıklama yaptı
"Bugün de her yolu deniyorlar ama Türk milleti geçilmeyecek" diyen Vural, "Güya insan hakları, hukuk, demokrasi diyen Belçika, Avrupa Konseyi toplantısının yapılacağı yerin karşısında PKK çadırı açılmasından ve PKK paçavralarını orada bulundurulmasından utanmıyor. Siz kendinizi ne zannediyorsunuz, terör örgütüne kucak açıyorsunuz?" ifadesini kullandı.
Almanya'nın Türkiye'deki eğitim kurumlarını ve konsolosluğunu güvenlik sebebiyle kapattığına, ABD'nin de uyarı yayınladığına dikkati çeken Vural, "Terör korkusu yaygınlaştırılmak mı isteniyor? Neden beraber, birlikte olamıyoruz?" diye sordu.
Vural, nevruzun, Türk dünyasının da kutladığı bir bayram olduğunu herkesin kutladığı bu değeri sadece Kürtlerin kutladığı bir bayram olarak nitelendirmenin doğru olmadığını kaydetti.
DOKUNULMAZLIKLAR
Dokunulmazlıklarla ilgili tartışmalara değinen Vural, "Bu işi kimse sulandırmasın. Benim askerim ve polisim kan, can verirken parmaklarını bile teröre karşı kaldırmak istemeyenler utanmalıdır, utanın" dedi. Vural, şunları kaydetti:
"Teröre karşı dik duramıyorsunuz. Terörü, siyasetin bir aracı olarak kullanılmasını engelleyecek bir adım atmıyorsunuz. AKP ve CHP'nin geldiği nokta bu. Nedir sizi korkutan? Terörist taziyesine katılmak, teröre yardım yataklık yapmak, demokrasinin neresinde yazıyor? Düşünce ve ifade hürriyeti midir bu? Mert olacaksın Davutoğlu. Niye o güzel parmaklarınızı terör karşısında dik durmak için kullanmıyorsunuz? TBMM'de yargının fezlekesi varsa bunu örtbas etmek için ipe un sermeyin, mert olun. Sapla samanı karıştırmayın. Hangi cüretle milletvekillerinin tamamını bu terör örgütüyle işbirliği, yardım ve yataklık yapanlarla bir tutuyorsun? Yan çizmeyin, ipe un sermeyin. Yerim dar diyorsun. Senin oynamaya niyetin yok. AKP ve CHP'yi teröre karşı dik durmaya davet ediyorum.
Öncelikle terörle ilgili fezlekeler karma komisyonda görüşülerek Genel Kurula indirilmeli, siyasi irade bu konuda tavır oluşturmalıdır. Ondan sonra dokunulmazlıklarla ilgili geçici değil kalıcı çözüm, Anayasa 83. madde, bu konuda MHP adım atmaya hazır. Bu milletin kanını emen, yolsuzluk yapan kim varsa fezlekesini getir birlikte kaldıralım. Hodri meydan."
"GETİRSİNLER BİR BAKALIM"
Bir soru üzerine, "Teröre karşı duruyor musunuz yoksa parantezden sonra çözüm ortaklarıyla birlikte yol alma niyetiniz mi var, bunu görmek istiyoruz" diyen Vural, "AKP ve CHP'nin HDP'yi koruma ve kollama gayretlerini, bu partilere oy veren değerli vatandaşlar da ibretle takip ediyorlar" değerlendirmesinde bulundu.
Vural, tüm dosyalarla ilgili teklif gelirse tavırlarının ne olacağı sorusuna, "Getirsinler bir bakalım. MHP olarak önceliğimiz bu siyasi tavrın ortaya konulması. Eğer samimilerse öncelikle terörle bağlantılı dokunulmazlık dosyasını getirirler sonra tüm dokunulmazlıklarla ilgili konuyu, nasıl değişeceğini müzakere ederiz. MHP sözün arkasında duracaktır." karşılığını verdi.