Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde 23 yaşındaki Fatih Demirel'in iki kolunun nakledildiği Cihan Topal için, ameliyatın 2. yıl dönümünde kutlama yapıldı. AÜ Hastanesi B Blok 2'nci katta gerçekleşen kutlamada Cihan Topal, kendisi için hazırlanan yaş pastayı kesti. Topal, memleketi Aydın'dan yanında getirdiği ve kendi topladığı kuru incirleri de basın mensupları ve toplantıya katılan ekibe kendisi verdi.

Cihan Topal, ameliyatın üzerinden geçen 2 yılda hayatının çok değiştiğini söyledi. En büyük hayalinin kızı Necile Topal'ın elinden tutarak okula götürmek olduğunu anlatan Topal, bu hayalini 3 hafta önce kızının anasınıfına başlamasıyla gerçekleştirdiğini anlattı. Bunun nakille mümkün olduğunu kaydeden Topal, büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Topal, ameliyat öncesi yapamadığı birçok şeyi şimdi yapabildiğine dikkat çekti. Ameliyattan önce ihtiyaçlarını görmekte zorlandığını ifade eden Topal, “Şimdi ise her şeyi yapabiliyorum. Yemeğimi yiyorum, çocuğumun elinden tutuyorum, araba kullanabiliyorum. Bugün buraya gelirken otobüs şoförüne paramı ellerimle verdim. Önceden yolda yürürken küçük çocuklar kolumun yokluğunu babalarına, annelerine soruyordu. Kollarımın varlığının görünmesi bile benim için büyük bir mucize. Hiçbir şey olmasa bile var olduklarının görülmesi benim için yeterli. Psikolojim bile düzeldi. Hayatım ameliyattan olumlu yönde etkilendi.” diye konuştu.

Başhekim Mustafa Ünal da Topal'ın mutlu bir şekilde hayatına devam ettiğini söyledi. Cihan Topal'ın kardeşleri gibi olduğunu belirten Ünal, “Cihan'la devamlı görüşüyoruz. Bizden ayrılamaz.” dedi.

İki yıl önceki operasyonu gerçekleştiren AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Topal'ın durumunun şu an iyi olduğunu ifade etti. Topal'ın kollardaki iyileşmenin 5 yıl boyunca devam edeceğini söyleyen Özkan, “O zamanlarda mevzuatı dahi olmayan bir ameliyatı gerçekleştirdik. Bize destek verenlere çok teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı. Topal'ın engel oranının da bir hayli azaldığını belirten Özkan, parmak izinin değiştiğini, bunu emniyete bildirdiklerini sözlerine ekledi.