İzmir'de hastaneye kaldırılan Türk Halk Müziği bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu Neşet Ertaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Özel bir hastanede tedavi altına alındığı süre boyunca Ertaş’a geçmiş olsun dileklerini iletmek için sanat ve siyaset dünyasından olmak üzere birçok arkadaşının aradığı öğrenildi.

Hastanenin Başhekim Yardımcısı Zeki Hozer, rahatsızlanması sonucu hastanelerine getirilen Ertaş'ın tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Hozer açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Neşet Ertaş kronik tedavisinin bir dönemi için hastanemizde misafir edilmektedir. Serviste izlenmekte olup, genel durumu iyidir. Hastanemizin servisinde yaklaşık 10 gün sürecek olan tedavisinin ardından hastanemizden taburcu edeceğiz.”

Neşet Ertaş’ın menejeri Gülsüm Sarıkaya, Ertaş’ın hastalığı sebebiyle kilo kaybettiği için basın karşısına çıkmak istemediğini dile getirerek, şunları söyledi;

“Bütün bunlarla ilgili farklı bir beslenme sistemi uygulanıyor. Uzun süren bir tedavi süreci bu tabi. Arayanlardan kendisi çok memnun. Ustam ‘canım içimde’ diyor, ‘ben burdayım daha canım çıkmadı’ diyor. Bu hayatta hastalığın yakıştığı adam değildir. Hastalığı ağzından hiç duymadım.”

Neşet Ertaş, özel bir hastanenin Onkoloji Servisi'nde tedaviye alınmıştı.