Japonya Başbakanı'nı konuk eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) dahil, hiç kimse tarafından elimizin kolumuzun bağlanmasına izin vermeyeceğiz ve kendimizi her nerede olursa olsun, savunacağız" dedi.
GAZZE'DE 2200 KİŞİYİ ÖLDÜREN NETANYAHU İKİ ÜLKE İÇİN 'ACIMASIZ' İFADESİNİ KULLANDI

Konuşmasında İran ve Kuzey Kore'ye değinen Netanyahu, "Hem İran hem de Kuzey Kore acımasız ve radikal diktatörlükler tarafından yönetilmektedir. Bu iki devlet komşularına karşı zorbaca ve tehditvari bir yaklaşım sergilerken, özellikle İran bizi yeryüzünden silmek istiyor" diye konuştu.

İki ülkenin "saldırgan askeri nükleer programlarına sahip olduğu" değerlendirmesinde bulunan Netanyahu, her iki devletin de nükleer silahlar geliştirerek, bunları balistik füzeler haline getirmeye çalıştığını öne sürdü.
''UCM DAHİL KİMSEYE İZİN VERMEYECEĞİZ''

Japonya Başbakanı Abe ve kendisinin, "barış ve güvenliğe kendilerini adadıklarını" iddia eden Netanyahu, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail tüm komşularıyla barış içinde olmak istemektedir. Fakat biliyoruz ki bölgemizde, barış ve güvenlik birbirini tamamlayan iki kavram. Dolayısıyla, eğer bizi tehdit edenlere karşı kendimizi savunmazsak, barıştan söz edemeyiz. İsrail, toprağına ve vatandaşlarına yönelik terörü yaymak isteyenlere karşı kendini savunma hakkına sahiptir. UCM dahil, hiç kimse tarafından elimizin kolumuzun bağlanmasına izin vermeyeceğiz ve kendimizi her nerede olursa olsun, savunacağız."