Antalya'da Türk arkadaşı ile evlilik hazırlığı yaparken vizesinin sona ermesi nedeniyle sınır dışı edilmek üzere gözaltına alınan Kırgızistanlı kadın, gözaltına alındığı Yabancılar Şubesi'nde eşiyle nikah masasına oturdu. Kırgızistanlı kadın, kıyılan nikah sayesinde sınır dışı edilmekten kurtuldu.

Antalya'da yaşayan 27 yaşındaki Mehmet Küçükkara ile kente ablasının yanında çalışmak için gelen Kırgizistan uyruklu 22 yaşındaki Azaline Asangulava, 6 ay önce bindikleri bir otobüste tanışarak birbirlerine aşık oldu. Bir süre arkadaşlıklarını sürdüren çift, 23 Eylül tarihinde evlenmeye karar verdi.

Düğün davetiyelerini bile bastıran çift, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü Korkuteli ilçesindeki akrabalarını ziyarete gitti. Jandarmanın yol kontrolü sırasında belgeleri incelenen Asangulava'nın vize süresinin sona erdiği belirlendi. Gözaltına alınan Asangulava, İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Asangulava, burada sınır dışı edileceği günü beklemeye başladı. Bu sırada Yabancılar Şube Müdürü Ozan Akkuş'un yardımıyla çift, nikah tarihini önceye aldı. Asangulava, gözaltında bulunduğu Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde Muratpaşa İlçe Nüfus Müdürü Ahmet Ferit Aras'ın kıydığı nikah ile Küçükkara ile evlendi. Şubede sınır dışı edilmeyi bekleyen yabancıların da davetli olarak yer aldığı nikahın ardından Asangulava, serbest bırakıldı.

Nikahın ardından genç çiftin evlerindeki ilk konukları da Yabancılar Şube Müdürü Ozan Akkuş ve polis memurları oldu. Polis memurlarına düğün davetiyelerini veren Kırgızistanlı kadın, AA muhabirine, sınır dışı edilmekten çok korktuğunu, ancak gözaltı sırasında nikahlarının kıyılacağını öğrenince büyük bir şok yaşadığını söyledi.

Eşiyle çok mutlu olduğunu belirten Asangulava, Türk polisinin mutluluklarında büyük payının olduğunu, onların yardımını hiçbir zaman unutmayacaklarını kaydetti.

Damat Mehmet Küçükkara da eşinin sınır dışı edileceğini öğrendiğinde çok üzüldüğünü vurgulayarak, ''O günlerde umutsuzluğa kapılmıştım. Ama polislerin yardımıyla eşimle nikahımız kıyıldı. Şimdi çok mutluyuz'' dedi.

Küçükkara, düğünlerini de planladıkları tarihte yapacaklarını kaydetti.

Yabancılar Şube Müdürü Ozan Akkuş ise sınır dışı edilecek kişilerin ''formalite'' evlilikler yapabildiğini, ancak kendilerinin Küçükkara ve Asangulava'nın gerçek evlilik yapacaklarına inandıklarını kaydetti.

Çiftin birbirlerine aşık olduğunun her hallerinden belli olduğunu dile getiren Akkuş, ''Biz, polisten önce insanız. Biz de babayız. Bu çocukların mutlu olması gerekiyordu. O nedenle işlemleri hızlandırdık. Çiftin evlenmesini sağladık. Umarım ömür boyu mutlu olurlar'' diye konuştu.