Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'ne düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Bülent Özkan için Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Şehit polisin bir hafta sonra dünya evine girmeyi planladığı nişanlısı Sevinç Öztürk de törene katıldı.
Tören boyunca göz yaşlarına hakim olamayan Öztürk, görevli iki kadın polisin yardımıyla ayakta durabildi. Özkan'ın cenazesi Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki törenden sonra Sultangazi Cebeci Mahallesi 2459. Sokak'taki evinin önüne getirildi. Komşularından alınan helalliğin ardından şehit polisin cenazesi törenin yapılacağı Sultançiftliği Merkez Camisi'ne uğurlandı.
EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ'NDE TOPRAĞA VERİLDİ
Tören boyunca, Özkan'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun başında iki polis nöbet tuttu. Özkan'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından polisler tarafından omuzlara alınarak, sloganlar ve alkışlar eşliğinde İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait cenaze aracına konuldu. Bu sırada, bir vatandaşın ''Çocuklarımızı polis ve asker yapmak istemiyoruz'' diye bağırması üzerine yanına giden Çapkın, ''Benim de yüreğim yanıyor'' dedi. Şehit polis Özkan'ın cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.