Oba Beldesi’nde bir haftadan bu yana tek başına tatil yapan Norveçli turist M.G., dün akşam saatlerinde kaldığı Green Garden Otel’den çıkarak, saat 03.00’e kadar alkol alıp eğlendi. M.G. daha sonra Oba Beldesi’nde sahile yakın bir restorana gitti. Burada restoran çalışanı Hüseyin Güre ile sohbet eden Norveçli kadın, kıyafetlerini çıkartarak iç çamaşırları ile koşarak sahile gitti. Turistin peşinden giden garson, M.G.’yi bulamayınca cep telefonuyla 155 Polis İmdat’ı arayarak yardım istedi.

KUAFÖR HABER VERDİ

İhbar üzerine Oba sahiline gelen polis, tüm aramalara rağmen Norveçli turisti bulamadı. M.G., bugün saat 06.30 sıralarında 07 N 7410 plakalı ciple üzerindeki iç çamaşırlarıyla otele geldi. Genç kadının cipi otele yaklaşık 50 metre uzaklıkta yol ortasına bıraktıktan sonra koşarak otele girdiğini gören kuaför İbrahim Sağır, önceden tanıdığı cipin sahibi Alanya Belediyesi Meclis Üyesi MHP’li Cemal Palamutçu’yu arayarak haber verdi. Sağır’ın haber vermesi üzerine polis ve jandarmayı arayan Cemal Palamutçu, çalınan aracının Oba Beldesi’nde bir otelin önüne park edildiğini ihbar etti. Bunun üzerine otele gelen güvenlik güçleri, M.G.’yi odasında buldu.

TECAVÜZE UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ
Vücudunun çeşitli yerlerinde çok sayıda çizik ve yara bulunan M.G., güvenlik güçleri tarafından Alanya Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. 0.92 promil alkollü olduğu belirlenen M.G,, tedavisi ardından Alanya Merkez Jandarma Karakolu’na götürüldü. Norveçli turist, burada verdiği ifadesinde tecavüze uğradığını iddia etti. M.G., sahilde iç çamaşırlarıyla dolaşırken yanına gelen 2 kişinin kendisini zorla bir araca bindirdiğini, ormanlık alana götürerek tecavüz ettiğini öne sürdü.

MECLİS ÜYESİNİN CİPİYLE KAÇTI

Saldırganların dalgınlığından faydalanarak kaçtığını belirten Norveçli turist, peşinden koşan şüphelilerden kurtulmak için bir villanın bahçesine atlayarak gizlendiğini bildirdi.  Bir süre bekledikten sonra villanın bahçesinde park halindeki ve anahtarı üzerinde bulunan 07 N 7410 plaklı cipe bindiğini anlatan Magni Gjuusland, "Aracı çalıştırdım ve hızla kapalı olan demir kapıya çarptım. Kapı açılınca oradan uzaklaşarak otele geldim. Çok korktuğum için odama girerek saklandım" dedi.

"GÜRÜLTÜYLE UYANDIM"

Cip sahibi Cemal Palamutçu ise, sabaha karşı büyük bir gürültüyle uyandığını, pencereden baktığında bahçe kapsının açık olduğunu gördüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Dışarı çıkıp bahçeyi kontrol ettiğimde aracımın yerinde olmadığını, kapının da kırılmış olduğunu gördüm. Durumu polis ve jandarmaya haber verdim. 15 dakika sonra da beldede kuaförlük yapan ve daha önceden tanıdığım İbrahim Sağır arayarak, yarı çıplak bir kadının aracımı bir otelin önüne park ettiğini, koşarak otele girdiğini söyledi. Tekrar polis ve jandarmayı arayarak durumu bildirdim. Otele gittiğimizde ise kadının tecavüze uğradığını, tecavüzcülerinden kurtulmak için aracı çaldığını öğrendik."

Norveçli turist, ifadesi alındıktan sonra tecavüz bulgusu olup olmadığının araştırılması için yeniden Alanya Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatan emniyet güçleri, bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.