Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şu şekilde; "Bakanlığımız, menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan’ın adını yaşatmak amacıyla çalışma arkadaşlarının da talebi doğrultusunda Gaziantep Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nin ismini “Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi” olarak değiştirmiştir.

 

Yine aynı ilimizde hizmet veren 75. Yıl Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinin ismi de “Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi olarak değiştirilmiştir."

 

HER SALI GÖREV ŞEHİDİNİ ANACAKLAR

 

Türk Tabipler Birliği (TTB), de Dr. Ersin Arslan'ın ölümü sonrasında konuyu gündemde tutmak için tedbir alacaklarını bildirerek, “Meslektaşımızın bıçaklandığı salı günleri saat 12.45'de, sağlık kuruluşlarında, anma ve topluca oturma etkinlikleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

Türk Tabipler Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, hekime ve sağlıkçılara yönelik şiddetin artık üzerinde durulması gereken bir konu olduğu belirtildi.

 

Benzer olayların tekrar yaşanmaması gerektiği ifade edilen açıklamada, “Ya hep birlikte kaybettiğimiz meslektaşımızın acısını taşıyarak bir başka cinayete kadar süreci küllendireceğiz ya da hiç istenmeyen bu olayın benzerlerinin yaşanmaması için gerekenleri yapacağız” görüşüne yer verildi.

 

Bakan Akdağ'ın açıklamaları ve AK Partili milletvekillerince Meclis Araştırma teklifi verileceği haberlerinin olumlu olduğu kaydedilen açıklamada, TTB'nin 70 uzmanlık derneği ile birlikte yaptığı kamuoyu duyurusunun yürünecek zemini tarifleme açısından dikkate alınması gerektiği vurgulandı.

 

Arslan'ın eşinin geleceğini gözeten bir kampanya ile birlikte isminin bir hastaneye verilmesi gibi konularda girişimlerin yapılacağı ifade edilen açıklamada, iş güvencesi, gelir güvencesi, can güvencesi ve mesleki bağımsızlık taleplerine dikkat çekildi.

 

Konuyu gündemde tutabilmek amacıyla, salı günleri 12.45'de sağlık kuruluşlarında, anma ve topluca oturma gibi etkinlikler yapılacağı kaydedilen açıklamada, yasal tedbirlerin alınması sürecinin uzaması halinde miting ve iş bırakma eylemlerinin gündeme geleceği bildirildi.