Ünlü hırsızın firarı da filmlere konu olacak türden. Tanıdık isimlerin yalılarını soyan Kutluay, dev adliye sarayı Çağlayan'da 33 askeri ayakta uyutup kayıplara karıştı.

Hırsızın kaçış öyküsü Habertürk gazetesinde yer aldı. Muharrem Çağlar imzalı haberde firarın ayrıntıları yazılıydı: SAKLANIP İNMEDİ Hırsızlık suçundan hükümlü, uyuşturucu madde kaçakçılığından tutuklu olan Yavuz Kutluay, Silivri Cezaevi’nden 1 astsubay 7 uzman çavuş ve 25 erin kontrolünde adliyeye getirildi. Yavuz Kutluay’ın 28 mahkûm ile birlikte içinde bulunduğu cezaevi nakil aracı adliye içerisindeki parka çekildi. Çevre emniyetini alan jandarma mahkûmları nezarete götürmek için sırayla indirdi. En sona kalan Yavuz Kutluay, inmeyerek saklandı. Jandarma görevlilerimahkûmları saymadığı için Kutluay’ın araçtan inmediğini fark etmedi ve kapıları kapatıp diğerlerini nezarete götürdü.

5 SAAT SONRA FARK EDİLDİ

Jandarma ekipleri yine sayım yapmadan mahkûmları nezarete koydu. Bu nedenle de Yavuz Kutluay’ın yokluğu fark edilemedi. Cezaevi aracında saklanan Kutluay ise ortalık tenhalaştıktan sonra cezaevi aracından inerek kaçtı. Nezarete konulan mahkûmlardan sırası gelen duruşma salonuna götürüldü. Uyuşturucu suçundan yargılanan Yavuz Kutluay’a sıra geldiğinde ise mübaşir ismini okudu. Saat 10.00’da nezarete konulan mahkûmlar arasında saat 14.00’te ismi okunan Kutluay’ın olmadığı fark edildi ve firar ettiği ortaya çıktı. Jandarma görevlileri ve polisin yanı sıra onlarca güvenlik görevlisi adliyeyi ablukaya alıp, arama yaptı ancak Yavuz Kutluay bulunamadı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bilgi verildi. Azılı hırsızın yakalanması için polis ve jandarma seferber olurken 1 astsubay, 7 uzman çavuş ve 25 er hakkında soruşturma başlatıldı