İzmir'de, yaşanan arbedede polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Emrah Parlak (26) toprağa verildi.

Karabağlar ilçesinde, polis aracı ile bir otomobilin karıştığı maddi hasarlı kazanın ardından polis memurları ile vatandaşlar arasında çıkan tartışmada bir polis memurunun ''kendisini korumak için havaya ve yere ateş açması'' sonucu merminin isabet ettiği Emrah Parlak için Eskiizmir Yıkık Camisi'nde tören düzenlendi.

Cenazeye katılan İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Parlak'ın yakınlarına başsağlığı diledi.

Parlak'ın naaşı, öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Baba Nusrettin Barlak, cenaze namazı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 kurşunun kullanıldığını ileri sürdüğü olayda yaralanan diğer oğlu Erhan'ın da durumunun ağır olduğunu söyledi.

Yetkililerin, ''zanlının polis memuru olmasından dolayı ayrıcalık görmeyeceği'' sözü verdiğini dile getiren Barlak, ''Zaten istediğimiz de bu'' dedi.

Bu arada olayla ilgili gözaltına alınan polis memurunun, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği, ekip arkadaşının ise açığa alındığı öğrenildi.

-Olay-

Karabağlar ilçesi Cennetçeşme Mahallesi'nde görev yapan asayiş polis ekibine ait araç, Limontepe Semti 3820 Sokak'ta Erhan Barlak'ın (22) kullandığı plakası açıklanmayan otomobille çarpışmış, kazanın ardından tutanak düzenlemek isteyen ve otomobil sürücüsü hakkında ehliyeti bulunmadığı için işlem yapmak isteyen polis memurları ile Erhan Barlak arasında tartışma çıkmıştı.

İddiaya göre, tartışmaya Erhan Barlak'ın ağabeyi Emrah ve yakınları Faruk K'nin de (29) karışmasıyla büyüyen olayda, polis ekibinde yer alan ve ismi açıklanmayan bir polis memuru, kendisini korumak için havaya ve yere ateş açmış, açılan ateş sonucu da Erhan Barlak, Emrah Barlak ve Faruk K. ile o sırada yoldan geçen Halil Altun (34) yaralanmıştı.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Emrah Barlak, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.