Abdullah Öcalan 'ın 1999 yılında Rusya'dan Atina'ya getirilmesi operasyonunun finansörü olarak bilinen Yunan silah tüccarı Vlasis Kamburoğlu , Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki bir otel odasında ölü bulundu.

Kamburoğlu'nun ölümüyle, Rusya'nın Yunanistan'a TOR-1 tipi füze satışındaki 50 milyon euroluk rüşvet skandalında esrarengiz şekilde ölenlerin sayısı da üçe yükselmiş oldu.

Daha önce skandallara adları karışan Rus İgor Klimov Kızıl Meydan'da, yakın iş arkadaşı Sergei Sitko da Moskova yakınındaki bir köyde öldürülmüşlerdi.

Kamburoğlu'nun ölüm nedeninin anlaşılması için otopsi yapılacak.

61 yaşındaki Kamburoğlu'nun cesedinde darp izlerine rastlanmadığından intihar etmiş olabileceği, ya da kalp hastası olduğundan kalp krizi sonucu öldüğü sanılıyor. Otel odasında kalp ve şeker hastalıkları için ilaçlar da bulundu.

Savunma Bakanı olduğu dönemde on milyonlarca euro rüşvet aldığı iddiasıyla Pire'deki Koridalos cezaevinde tutuklu bulunan Akis Çohacopulos'un çok yakın arkadaşı olan Kamburoğlu'nun Yunan İstihbarat Teşkilatı (EYP) ile de ilişkileri bulunuyordu.