Antalya'da dün yaklaşık 7 saat süren operasyonla, 3.5 yaşında tandıra düşen Turan Çolak'a, Türkiye'nin 4'üncü yüz nakli yapılmıştı. İzmir'in Kiraz ilçesindeki öğretmen evinde hizmetli olarak çalışan Turhan Kiraz, uzaklık nedeniyle Sırımlı Köyü'nde yaşayan ailesi ile görüşemiyordu. Oğlunu yüz nakli yapılan hastanede ziyaret etmek isteyen anne Necibe Çolak(65) maddi imkansızlıklar nedeniyle bu hayalini gerçekleştirememişti.

BAKANIN TALİMATI

Yüz nakli olan Çolak'ın ailesine yardım elini ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan geldi. Bakan Yıldırım'ın AK Parti Kiraz İlçe Başkanlığı'na aileye destek vermesi için talimat verdi. Turan Çolak'ı yakından tanıyan AK Parti Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz, başkan yardımcısı Hüseyin Bülbül teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcısı Özcan Kaynak, Çolak ailesini, yüz nakli olan oğullarına kavuşturmak için Sırımlı Köyü'ne gitti. Anne Necibe Çolak ve amca Süleyman(57) Çolak, 6 saatlik yolculuğun ardındanAntalya'ya geldi. Saatin geç olması ve yorgun olan anne Necibe Çolak ve amca Süleyman Çolak Karayolları 13. Bölge Sosyal Tesisleri'ne yerleştirildi. Rahatsız olan 69 yaşındaki baba Mehmet Çolak ise köyde kaldı.

OĞLUNUN YÜZÜNÜ MERAK EDİYOR

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan anne Necibe Çolak, destek verilmeseydi oğlunu görmeye gelemeyeceğini kaydetti. Maddi durumu iyi olmadığını kaydeden anne Çolak, "Başbakan, Bakanlar sağolsun. Oğlumu görmek istedim. Yardım edemedim, elimden bir şey gelmedi. Oğlumun yüzünü merak ediyorum, görmek istiyorum. Onun iyiliğini istiyorum.Allah razı olsun herkesten. Oğlum evlenmek istedikten sonra evlendiririm. Oğlum değil mi? Daha önce evlendirmek istedim olmadı. Yeni yüzünü çok çok merak ediyorum.”

HAYALİ EVLİLİK

Amca Süleyman Çolak ise, " Yeğenimin yüzü düzeleceği için çok sevinçliyim. Organ bağışçısı aileye çok teşekkür ediyoruz. Turan, 'Yüzüm düzelirse evlenirim' diyordu. İnşallah bu hayali gerçek olacak. Biz her zaman onun yanındayız" dedi.

SORUMLULUK

AK Parti Kiraz İlçe Teşkilatlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Özcan Kaynak, Turan'ın o güler yüzünü yeniden görmeleri halinde çok mutlu olacaklarını dile getirdi. Kaynak, "Bakanımız aileye yardım için talimat verdi. Bizimde bir sorumluluğumuz vardı. Bizim görevimiz bu. Annemizi buraya kadar getirdik. Annemiz oğlunun yüzünü gördüğündenasıl mutlu oluyorsa bizde öyle mutlu olacağız" diye konuştu. Mehmet-Necibe Çolak çiftinin 8 çocuğundan biri olan Turan Çolak'ın en büyük hayalinin ise bir yuva kurmak olduğu belirtildi.