Raşid Bıyık’ın yaralandığını görünce toplanan öğrencilerin tepki göstermesi üçerine kaçarak okul binasına giren öğretmen Mustafa Akyol, polis tarafından ifadesinin alınması için karakola götürüldü.

Olay, saat 12.30 sıralarında meydana geldi. 52 HH 453 plakalı hafif ticari aracıyla okula gelen Bilişim Teknolojileri öğretmeni Mustafa Akyol, nöbetçi öğrencinin bahçe kapısını açmasıyla içeriye girdi ve bahçedeki öğrenci Raşid Bıyık’a çarptı. Yere düşen öğrenci hafif yaralandı.
Kazayı gören ve hemen yaralanan arkadaşlarının yanına koşan diğer öğrenciler, öğretmen Mustafa Akyol’un kasıtlı çarptığını ileri sürerek üzerine yürüdü. Öğrenciler ile öğretmen arasında itiş- kakış sırasında öğrencilerden Tuğba Ekşi, baygınlık geçirdi. Öğrencilerin tepkisinin artması üzerine öğretmen Mustafa Akyol, koşarak okul binasına sığındı.

Haber verilmesi üzerine gelen polis, öğretmen Mustafa Akyol’u ifadesinin alınması için karakola götürdü. Öğretmenin aracıyla çarptığı öğrenci Raşid Bıyık ile baygınlık geçiren Tuğba Ekşi ise Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’ne götürülerek ifadeleri alındı.

Öğrencilerin şikayetçi olduğu öğretmen Mustafa Akyol’un da ifadesinde, öğrenciye kaza sonucu çarptığını, herhangi bir kastının olmadığını söyledi.