Marmaris Ahu Hetman İlköğretim Okulu 4-A sınıfında eğitim gören öğrenciler ve 15 veliden oluşan grup, Marmaris Kaymakamlığı'na giderek başka bir okula tayin edilen sınıf öğretmeninin geri dönmesi için dilekçe verdi.

Kaymakam Ali Galip Saral ile görüştükten sonra gazetecilere açıklama yapan velilerden Sultan Koray, ''Çocuklarımız 4 yılda 7 öğretmen değiştirdi. Daha önceki sınıf öğretmeni çocuklarla uyum sağlayamamıştı ve velilerin şikayet sonucu görevden alınmıştı. Bu öğretmenin yeniden çocuklarımızın öğretmeni olarak verilmesi nedeniyle rahatsızız ve çocuklar iki gündür okula gitmiyorlar. Çocuklarımızı bu öğretmene teslim etmek istemediğimizden dolayı biz de okula gitmelerini istemedik'' dedi.

Koray, Kaymakam Saral ile görüştüklerini ve sorunu çözeceğini söylediğini ifade etti.

Sınıf öğretmeninin kıdem düşüklüğü gerekçesiyle başka bir yere tayin edildiğini anlatan Koray, eski öğretmeni geri istediklerini kaydetti. Koray, Aralık ayında öğretmen değişikliği yapılmasını doğru bulmadıklarını da dile getirdi.

Kaymakam Saral ise yaptığı açıklamada, velilerin şikayetlerinde haklı tarafların bulunduğunu söyledi.

En önemli konunun çocukların eğitimlerine ara vermeden devam etmeleri olduğuna işaret eden Saral, ''Veliler ile görüştüm ve pazartesiden itibaren çocuklarını yeniden okula gönderecekler. Biz de bu arada sorunu çözmek için ilgili arkadaşlarla görüşüp, yapılacak bir şey varsa, kendilerine yardımcı olacağız'' diye konuştu.

Kaymakamlık çıkışında oldukça mutlu oldukları gözlenen çocuklar ise, tayini çıkan öğretmenlerini çok sevdiklerini ve ayrılmak istemediklerini belirtti.