Azmi ile akranlarına örnek olan genç kız yılmadı, soluğu asgari ücretle çalıştığı bahçe mobilyaları üreten bir fabrikanın marangozhanesinde aldı. Ojeli tırnakları, uzun ve bakımlı saçları ile erkeklere taş çıkartacak nitelikte çalışan Şeyda, amacının; "kazandığı paraları biriktirip aşçılığını yapacağı bir restoran açmak” olduğunu söyledi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İthalat-İhracat bölümünden derece ile bu yıl mezun olan 27 yaşındaki Şeyda Karaoğlu, cesareti ile marangoz ustalarına taş çıkartacak nitelikte geçimini sağlıyor. Ojeli tırnakları, uzun ve bakımlı saçları ile vitrin dolaşmak yerine marangozhanede odun kesen, zımpara yapan Şeyda, üzerine bağladığı usta önlüğü ile talaş tozlarına aldırmadan yaşamını idame ettiriyor. Kaldığı evin kirasını ve kişisel ihtiyaçlarını kazandığı asgari ücretle karşılamaya çalışan Şeyda, yaptığı işi zor ve ağır olarak tanımlayarak amacının hayalini gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Gençliğinin verdiği enerjiyi kullandığını dile getiren Şeyda, “Üniversiteden sonra staj yaptığım fabrikada asgari ücretle çalışmaya başladım. Yaptığım iş aşırı derecede zor ama sonuçta günümüz şartlarında çalışmak zorunda olduğumuz için mecbur olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Okulu iyi bir derece ile bitirdiğim için bütün arkadaşlarım farklı bir işte olmamı umut ediyordu ama benim böyle bir bölümde çalışmam aralarında alay konusu oldu. En büyük hayalim aşçı olmak. Burada kazandığım paraları biriktirip aşçılığını yapabileceğim bir restoran açmayı hedefliyorum."