Görenlerin yüreğini sızlatan olay, Ferhat Paşa Mahallesi'ndeki bir hurdacı dükkanında yaşanıyor. Hayvanları çok seven Muharrem Şahin'in (16) beslediği 'Nazlı' isimli Rotvaydır anne köpek, 2 gün içinde peş peşe 15 yavru doğurdu. Köpeğinin 7 yavru doğurmasını beklerken 15 tane doğurması Muharrem Şahin'i çok sevindirdi. Arkadaşlarına ve akrabalarına cins köpek hediye etme sözü veren Şahin, gözü gibi baktığı yavrular için özel bir yer bile hazırladı. Ancak, sabah saatlerinde iş yerine gelen Muharrem Şahin, tüm yavruların öldüğünü fark etti.

Gördüğü manzara karşısında adeta yıkılan Şahin, anne köpeğin yavrularının başında ağladığını görünce göz yaşlarını tutamadı. Ölen yavru köpeklerin başından ayrılmayan hayvansever genç, "Uzun süredir köpeğimin doğum yapmasını bekliyordum. Arkadaşlarıma ve akrabalarıma cins köpek hediye etme sözü vermiştim. Ancak hiç beklenmedik bir şekilde hepsi peş peşe öldü. Nasıl olduğunu anlayamadım. Çok üzüldüm. Annesinin yavruların başındaki halini görünce de oturup ağladım. Gözlerinden yaşlar geliyordu. Anne köpeği yavrularından ayıramadık. Başlarında bekliyordu." dedi.

Muharrem Şahin'in amcası Galip Şahin ise, anne köpeğin bazı insanlardan daha vicdanlı olduğunu söyledi. Gördüğü manzaranın kendisini çok etkilediğini belirten Galip Şahin, "Bu köpek çoğu insandan daha duyarlı. Sabah geldiğimizde yavrularının başında ağlıyordu. Kimseyi yaklaştırmıyordu. Yavruları elinden zor aldık. Bize insanlığımızı hatırlattı." diye konuştu.