Bucak'ta tüp bebek yöntemi ile ilk kez gebeliği oluşan anne D.Y gebeliğinin dördüncü ayında ağrılarının artması, doğum sancıları çekmesi sonucu acil olarak özel bir hastaneye gitti. Kadın Doğum Kliniğinde yapılan muayenede D.Y'nin 16 haftalık ikiz bebeğe gebe olduğu tespit edilirken, annede doğum sancıları başladı. Yapılan tüm tedavilere rağmen anne D.Y'nin ikiz bebeğinden biri ölü doğdu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Sert tarafından anne, hem kendi sağlığı hem de diğer bebeğin yaşayabilmesi için ameliyata alındı. Anne D.Y'nin diğer bebeğinin düşüğünü önlemek için rahim ağzı dikiş ile kapatılarak tedaviye alındı. İki hafta sonra anne adayı D.Y. sağlığına kavuşmasından sonra taburcu edildi. Beş aylık tedavinin ardından D.Y., sezaryenle sağlıklı şekilde doğum yaptı.

Op.Dr Hüseyin Sert, annenin tüp bebek yöntemi ile gebe kaldığını anlatarak şöyle konuştu: "Hastanemize geldiği zaman bebeklerin 16 haftalık olduğunu tespit ettik. Annenin doğum sancıları çektiği ve üstelik bebek suyunun gelmesi, bebeğin birinin düşük ve ölü doğması hem anneyi hem de bizi üzdü. Annenin doğum sancıları çekmesi ve ikinci bebeği kurtarabilmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Önce ikinci bebeğin düşüğünü engellemek için annenin rahim ağzını ameliyat ile dikiş yapıp kapattık. Daha sonra doğum sancısı çeken annenin ağrılarını dindirdik. Hasta hastanemizde iki haftalık süreç içerisinde normale döndü. Daha sonra taburcu ederek periyodik şekilde kontrol ve tedavisine devam ettik. İlk ikizin düşük sonucu ölümünden beş ay sonra ikinci ikiz bebeği sezaryenle doğum yaptırarak bebeği sağlıklı şekilde dünyaya getirdik"

DÜNYADA NADİR GÖRÜLEN BİR VAKA

Op.Dr. Hüseyin Sert dünyaya gelen bebeğin ve annenin sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirtirken, ikiz bebeklerde birisinin ölü dünyaya gelmesi, diğer ikizin yaşamaya devam etmesi ve doğum gününe kadar anne rahminde kalmasının nadir görülen vakalardan olduğunu belirtti.

ÇOK MUTLUYUM

Tüp bebek yöntemi ile ikiz hamile kalan anne D.Y. ise çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: "Hastaneye geldiğim zaman çok korkmuştum. Şiddetli doğum sancıları çekiyordum. Bebek suyunun gelmesi ile ikizimin birisini düşük yaptığımı öğrenince çok üzüldüm. Doktorum ikizimin öbürünü kurtarmak, benim acılarımı dindirmek için çok çaba gösterdi. Normal sağlığıma kavuştuktan sonra beş aylık gebelik sürecim yıllara bedeldi. Her an çocuğumu kaybetme korkusu ile yaşadım. Amma sonunda Allah bizim yüzümüzü güldürdü."