İzmir Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru A.K.G.'nin evinde tabancayla kafasından vurulmuş vaziyette bulunan Çiğdem Şahin'in (20) davasında yaşanan ilginç gelişme, tutuklu polis memuru A.K.G'nin avukatının talebi üzerine yaşandı. Genç kızı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan polis memuru A.K.G., yapılan son duruşmada kız arkadaşının belindeki silahı kapıp kafasına sıkarak intihar ettiğini belirterek, tahliyesini istedi.

Daha sonra söz alan sanık polisin avukatı Muammer Yurdakul, şifreli olan genç kızın facebook sayfasında silahlı çekilmiş video görüntüleri ve intiharla ilgili yazıların olduğunu iddia etti. Avukat Yurdakul, "Bu olayın cinayet mi intihar mı olduğu tam iki yıldır bir türlü aydınlatılamadı. Biz bu olayın intihar olduğunu savunuyoruz. Ölen genç kız ile ilgili bazı araştırmalar yaptık. Çiğdem'in kilitli olan ve sadece arkadaşları tarafından görülebilen facebook sayfasında elinde silah ile çekilmiş ilginç video görüntüleri olduğunu öğrendik. Ayrıca genç kız facebook sayfasının giriş kısımlarına da sürekli intihar sözcükleri içeren bir takım yazılar yazmış. Facebook sayfasının bu davaya ışık tutacağına inanıyoruz" dedi.

Avukatın talebini kabul eden mahkeme heyeti, Çiğdem Şahin'e ait olan facebook sayfasının şifresinin kırılması ve içeriğinin incelenmesi için Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlar Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Böylece Türkiye'de ilk kez bir ceza davasında sosyal paylaşım sitesi facebook olaya ışık tutacak.

Konak ilçesi Eşrefpaşa semtinde meydana gelen olayda, ailesiyle Gaziantep'te yaşayan Çiğdem Şahin internetten tanıştığı İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde polis memuru olarak görev yapan A.K.G. ile arkadaş oldu. İnternetten görüşen polis memuru ve Çiğdem Şahin, bir süre sonra yüz yüze görüşmeye karar verdi. Şahin, A.K.G. ile görüşmek için İzmir'e geldi. 29 Kasım 2010 tarihinde ise genç kız, silahla başından vurulmuş halde polisin evinde ölü bulundu. Polis, kız arkadaşının intihar ettiğini belirtti ancak şüpheli olarak tutuklandı.