Edinilen bilgiye göre, olay, saat 05.00 sıralarında Merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi Derman Caddesi üzerinde meydana geldi. Boş bir arsada iki arkadaşıyla birlikte alkol alan Sezer Menteşe (28) tuvalet ihtiyacını gidermek için arkadaşların uzaklaştı. Kısa süre sonra irkilen arkadaşları silah sesinin geldiği yöne gittiklerinde Sezer Menteşe’yi kanlar içinde yerde buldu. Arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servisi ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptıkları müdahaleye rağmen hayata tutunamayan Sezer Menteşe’nin öldüğünü belirledi. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptıkları çalışmanın ardından Cumhuriyet Savcısı cesedi otopsi yapmak üzere Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırdı.

Olay yerindeki arkadaşları, polise verdikleri ilk ifadede Menteşe'nin, alkol alırken devamlı "Kız arkadaşıma güzel bir gelecek hazırlayacaktım. Ancak beni kabul etmedi. Ben geleceğimi onunla kuracaktım. Bundan sonra yaşamanın bir anlamı yok" diyerek ağladığını söyledi.

Sezer Menteşe’nin sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki profilinde ise ölmeden 12 saat önce "ilişkisi var" durumunu "ilişkisi yok" yok olarak değiştirdiği ve "Sus ve sezellerine inat sessiz kal... hayır cümle düşüklüğü değil imasızlıklarım.. sen gizem dersin ben ölüm... sen çözememekle ünlüsündür.. ben ölememekle..." diye durum paylaşımında bulunduğu tespit edildi