Asi Nehri'ne atlayan Suriye uyruklu genci kurtarmak için nehre giren kişi, yanına yüzdüğü Suriyeliyi önce tokatladı, sonra kenara çekip kurtarma ekiplerinin attığı ipe bağladı.

Olay, Hatay merkezdeki Ata Köprüsü'nde meydana geldi. İddiaya göre Suriye uyruklu olduğu belirtilen ve kimliği açıklanmayan genç bir erkek, henüz bilinmeyen bir nedenle Asi Nehri'ne atladı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. Ekipler suda sürüklenen Suriyeli kurtarmak için çalışma başlatırken, dönmesi için de çağrı da bulundu.

Suriyeli gencin suda sürüklendiği gören bir kişi, kıyafetlerini çıkararak nehre atladı. Kimliği açıklanmayan bu kişi, yanına yüzdüğü Suriyeli'ye önce bir tokat attı, daha sonra da tutarak nehrin kenarına getirdi. Burada halata bağlanarak yukarı çekilen Suriyeli, ambulansa binmemek için bir süre direndi. Daha sonra ambulansa bindirilen ve akli dengesi yerinde olmadığı söylenen Suriyeli genç, Antakya Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.