Onur Havayolları’nın İranlılara satılmasının ardından olumsuz sürece giren Onur Havayolları’na Cankut Bagana el koymuştu. Sami Alan’ın görevden uzaklaştırılması ile başlayan süreçte Teoman Tosun şirketin genel müdürlüğünü üstlenmiş, Cankut Bagana da şirkete ağırlığını koymuştu.

Amerikalılar tarafından şirketin İranlılara satılmasına tepki konulması ile başlayan süreçte Cankut Bagana’nın şirkete yeniden hükmetmeye başlamasıyla birlikte, bir yandan İranlılardan hisselerin geri alınması pazarlıkları devam ederken diğer yandan da olumsuz bir imaja giren Onur Havayolları’nın yeniden pazarlanmaya başlandığı ortaya çıktı.

Airporthaber'de yer alan iddiaya göre; Onur Havayolları bu kez Türk Hava Kurumu’na satılmak isteniyor. Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım’ın bizzat yönettiği görüşmelerde henüz anlaşma sağlanamadı. Edinilen bilgiye göre şirketin tamamının Türk Hava Kurumuna 235 milyon dolara satılmak üzere pazarlık yapılıyor.

 Onur Havayolları kaynakları, satışla ilgili olarak Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye bilgi verildiği Ekşi’nin de bu satışa sıcak baktığı kaydedildi.

 Öte yandan Türk Hava Kurumu’nun alt kademesinden de Onur Havayolları’nın alınmasıyla kurumun felakete sürükleneceği endişesinin dillendirildiği gelen haberler arasında.

 Türk Hava Kurumu’ndan üst düzey bir yetkili satın alma görüşmeleriyle ilgili olarak Airporthaber’e yaptığı açıklamada Onur Havayolları hesaplarının incelendiğini, inceleme sonrasında durumu Genel Başkan Osman Yıldırım’a rapor halinde sunacaklarını belirtti.

SHGM'den açıklama

"Bir internet sitesinde  yerli bir  havayolunun satışı ile ilgili  habere istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılmasında fayda görülmüştür İlgili havayolunun Genel Müdürü hisse devri/hisse satışı  konusunda mevzuat gereği Genel Müdürlüğümüze sözlü  bilgi vermiştir. Kendisine Genel Müdürümüz tarafından uçuş emniyeti konusundaki hassasiyet ve mevzuat hatırlatılmıştır. Ticari konularda farklı anlam yüklenebilecek bir beyanatta bulunulması söz konusu olmamıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."