Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun adının karıştığı olaya ilişkin, ''Polislere mektup yazdım, eğer yatay geçiş yapmak suretiyle Çanakkale Belediyesi'nde çalışmak isterlerse kapılarımız sonuna kadar açık'' dedi.
Gökhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hatay'daki olayın kamuoyunu ciddi şekilde zedelediğini söyledi.
''AKP milletvekilinin değerli mahdumu ve ilçe başkanı kantin işletmecisiyle polisler arasında olan bir olay. Dolayısıyla polisler karakolda sıraya dizildi'' diyen Gökhan, ''Kimin önünde; milletvekilinin oğlunun önünde. Numaralandı, fişlendi, rütbeler söküldü'' diye konuştu.
Bunun, bütün Türkiye kamuoyunu ciddi şekilde zedelediğini ve sıkıntı yarattığını ifade eden Gökhan, polislerin kamu görevlisi olduğunu kaydetti.
Polislerin, devlet düzenini sağlamaya yönelik görevleri olduğunu, kamunun esenliğini sağlamak üzere görevlendirildiklerini belirten Gökhan, şöyle konuştu:
''Her polisi biber gazı sıkan, insanları döven polis olarak algılamamız yanlış olur. Özü yasalarla belirlenmiş, insanların esenliği, güvenliği için görevlendirilmişlerdir, onların görevleri bellidir.
Bu şekilde bir suçluymuş gibi muamele görmeleri ve bunun kamuoyuna yansımaları, son derece can sıkıcı. Bir de yetmiyormuş gibi arkadaşlar sürüldüler. Memurun sıkıntıya düşmesinin ne demek olduğunu bilirim. Bir de polis, bir yere gitmek istese gidemez, kaçsa kaçamaz.
Kendilerine mektup yazdım, eğer yatay geçiş yapmak suretiyle Çanakkale Belediyesi'nde çalışmak isterlerse, kapılarımız sonuna kadar açık. Onlar memur, biz de resmi daireyiz. Buyurun gelin, eğer huzura kavuşmak istiyorsanız, orada huzursuz olacaksanız, buyurun gelin, yatay geçiş yapın. Burada Çanakkale Belediyesi'nde beraber çalışalım.''