Şırnak Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “3 Eylül 2012 tarihinde Beytüşşebap ilçe merkezine ve askeri birliklere yapılan terörist saldırısı sonrasında başlatılan operasyon 7 Eylül 2012 günü sona ermiştir. Hava Kuvvetleri ve taarruz helikopterleri desteğinde profesyonel birliklerce icra edilen operasyonda ilk gün saldırı esnasında etkisiz hale getirilenlere ek olarak ilçemize saldırıda bulunan teröristlerden 26’sı daha etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonda 2 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 5 güvenlik görevlimiz ise hafif şekilde yaralanmıştır.

Yaralılarımızın hayati tehlikesi bulunmamakta olup, tedavilerine devam edilmektedir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, gazilerimize acil şifalar dileriz. Bölücü terör örgütü 3 Eylül 2012 tarihinde ilçe merkezine eş zamanlı olarak birçok noktaya saldırmış ve ısrarla Beytüşşebap halkını kurşunlara hedef ettirmek istemiştir. Askerimiz ve polisimiz vatandaşlarımızın çatışmalardan zarar görmemesi için azami hassasiyet göstermiş ve terör saldırısını başarılı bir şekilde püskürtmüştür. İlçeye saldırı için gönderilen bu maşalar ilçe halkının canına kast etmiş, malını, köprüsünü ve iş yerini tahrip etmiş, bölgemizin değerlerine ve insanına düşman, karanlık odakların talimatını uygulamıştır.

Terör örgütü, bölge halkını, kamu görevlilerini ve güvenlik güçlerini hedef almaktadır. Beytüşşebap bölgesinde vatandaşların yayla ve meralarda huzurlu bir şekilde dolaşmasına, bölgenin gelişmesine ve refahın artmasına engel olmaya çalışmaktadır. Yaylada rızkının peşinde olanları kalkan olarak kullanıp, ateşin içinde bırakmaktadır.

Teröristlerin saldırısı sonucunda vatandaşlarımızın gördüğü zararı gidermek amacı ile olayın hemen ardından Valiliğimiz zarar tespit çalışmalarını başlatmıştır. Halkımızın değerlerinin düşmanı fitne odakları tarafından kullanılan çetelere yönelik operasyonlara kararlılıkla devam edilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.