Gsm operatörlerinin cihaz kampanyası rekabeti hız kesmeden devam ediyor. Cep telefonu faturalarına yansıtılan cihaz bedeli ile telefon satın alan tüketiciler sikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle hayli ilginç bir iddia ortaya attılar. Gelen şikayetlere göre; taahhütlü satılan telefonlar kimi zaman kullanılmış çıkabiliyor. Taahhütten dönmek ise ceza bedeli ile hayli kabarık bir cep faturasına sebep oluyor.

Fatura Ve Garanti Tarihine Dikkat Edin!

“Cihaz kampanyasından bir telefon satın aldım. Cihazı alırken faturasına baktım fatura tarihi 01.10.2012 idi. Ertesi gün servisi aradım. Duyduklarıma inanamadım. Cihazın garantisi 9 Temmuz 2012 de başlamış.Bunda bir yanlışlık olacak dedim. Servis durumu satıcı firma ile görüşün bize gelseniz dahi bizim yapabileceğimiz bir şey yok dedi.”

Telefona Oyun ve Programlar Yüklenmiş

“Şirketimiz taahhütlü cihaz alım sözleşmesi imzalamıştır. Buna istinaden elimize ulaşan cihazları dün itibariyle şirket yetkililerimiz kullanmak için ambalajlı paketini açtıklarında; sıfır cihazlarda olması gereken ekran görüntüsüne rastlayamamış, 16 GB hafızası olan telefonun neredeyse 8 GB yüklenen oyunlar ve programlarla doldurulduğu tespit edilmiştir. Bunun yanı sıra oyunlar oynanmış, skorlar oluşturulmuştur. Dahası adres defterinde 227 kayıtlı adres bulunmuştur. Sıfır diye taahhüt edilen cihaz esasında kullanılmış ikinci el cihazdır. Konuyla ilgili gerekli düzeltme yapılmadığı takdirde yasal yollara başvuracağız.”

Taahhütlü cihazlardan vazgeçmek ise tüketiciyi zarara sokuyor. Çünkü, sözleşme ile tesis edilen aboneliğin abone tarafından Taahhüt süresi dolmadan tek taraflı olarak veya taahhütnamedeki yükümlülüklerini yerine getirmediği için feshedilmesi halinde cayma bedeli, cihaz bedeli faturaya yansıtılıyor.