Alınan bilgiye göre, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinden Adana'ya giden Mustafa Önsel (35) yönetiminde 80 LD 209 plakalı yolcu otobüsü, Kadirli-Ceyhan karayolu Çatalhöyük köyü yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada yolculardan Ramazan Baz (33) olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan sürücü Önsel ile Özhan Öztürk (29), Nalan Kara (26), Ayşe Doğan (24), Yağız Doğan (3), Mustafa Ziyan (11), Fatma Can Şengel (30), Kamber Açıkkar (21), Sebahat Sert (52), Saim Arık (48) ve Mehmet Demir (19) Ceyhan Devlet Hastanesi'ne, ismi öğrenilemeyen 8 yolcu da Adana'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Özhan Öztürk'ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Jandarma olay yerinde trafiği kontrollü olarak verdi. Otobüs muavini Serkan Küçükduran, “Ben otobüsün arkasında oturuyordum, ne olduğunu anlayamadım, bir ses geldi, gerisini hatırlamıyorum. Otobüsün arka kısmının şarampole gittiğini gördüm. Yol dar olduğundan dolayı şarampole gitti. Yol da zaten meyilli onun için otobüsün şoförü otobüsü toparlayamadı ve sürüklendik, ardından da devrildik” dedi.

Öte yandan, kazada hayatının kaybeden Ramazan Baz’ın Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir dershanede öğretmen olduğu öğrenildi.

Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.