Sona yaklaşılan Balyoz Davası'nda savunma sırası eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'teydi. Özetleyerek okuduğu savunmasında Örnek, suçlamaları reddetti.

365 sanıklı Balyoz Darbe Planı Davası'nda 104'üncü duruşma geride kaldı. Duruşmaya emekli Orgeneraller Çetin Doğan, Şükrü Sarıışık, Halil İbrahim Fırtına'nın aralarında yer aldığı 194 tutuklu ile 2 tutuksuz sanık katıldı.

Örnek Son Savunmasını Yaptı ve Suçlamaları Reddetti

10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada söz sırası son kez eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'teydi.

Bilgisayar ortamında hazırladığı savunmasını duruşma salonundaki perdeye yansıtarak yapan Örnek, hakkındaki iddiaları çürütmeye çalıştı.

Örnek'in Örnekleri Şaşırttı

Örnek, savunması sırasında Danıştay güvenlik kameraları ile Taraf Gazetesi'nin yakınında bulunan MOBESE kameralarını karşılaştırdı.

Örnek, "Danıştay cinayetindeki OYAK kamerası arızalı olduğu için kıyamet koparanlar, 19 CD geldikten sonra Taraf gazetesi girişini gösteren kameranın neden arızalı olduğunu araştırmamışlar. Danıştay cinayetinde kameraların arıza yapması önemlidir, ama Balyoz davasında önemsizdir" diye konuştu.

“Evrimi Yayınlamayan TÜBİTAK Bilimsel Değildir”

Özden Örnek, savunmasında ayrıca Balyoz CD'lerinin orijinal olduğu yönünde rapor veren TÜBİTAK'a itibar edilmemesini istedi.

Örnek, bu talebine gerekçe olarak da "Kendi dergilerinin kapağına evrim teorisi mizansenini koyamamışlardır. Eğer evrim teorisine inanmıyorlarsa bilimsel bir kurum değildir" ifadelerini kullandı.

“Sürünmeleri İçin Elimizden Geleni Yapacağız”

Savunmasını sert ifadelerle tamamlayan Özden Örnek, kendilerine komplo kurulduğunu iddia etti. Bu kişilerin, perişan hale gelmesinin en büyük istekleri olduğunu söyleyen Örnek, "Sürünmeleri için elimizden geleni yapacağız" dedi.