Polis teşkilatına bağlı "SEK" adlı özel timin, Göttingen kenti yakınlarındaki Rollshausen'de imza attığı olay, "Bir kişi silahı ile bir başkasını tehdit ediyor" ihbarı gelmesi üzerine yaşandı.

Şüpheliyi yakalamak için SEK birliği adamın oturduğu binaya gönderildi. Ancak yaşanan bir iletişim sorunu nedeniyle özel ekip katları karıştırdı.

Şüphelinin yerine onun bir kat üstündeki dairenin kapısı kırıldı ve güvenlik güçleri sabaha karşı 1 gibi içeriye daldı.

Dairenin yatak odasında uyuyan çift neye uğradığını şaşırdı. Evlerine hırsız girdiğini sanan kadının kocası, yüzleri maskeli altı kişi tarafından yere yatırıldı, elleri bağlandı. Üzerine silahlar doğrultulan adam "O kadar sert davrandılar ki, acımdan çığlık attım" dedi.

İnanılmaz hata, güvenlik güçlerinin yerde yatan adamın ismini sorması üzerine anlaşıldı ve adamın eli çözüldü.

ÖZÜR DİLEDİLER

Olayla ilgili NDR kanalına konuşan Duderstadt Emniyet Müdürü Otto Moneke, "SEK birliği daireleri karıştırmış. Bir iletişim hatası söz konusu. Yaşananlarla ilgili özür diledik" dedi.

Güvenlik güçleri, baskın sırasında meydana gelen zararın karşılanacağını açıklasa da mağdur çift yaşadığı korkuyu üzerinden atamadı. Kadının ve 19 yaşındaki kızlarının büyük şok yaşadıkları ve psikolojik tedavi gördükleri belirtildi.

Ailenin avukatı ile görüşerek şikayetçi olması bekleniyor. Bütün bu gelişmelere neden olan 45 yaşındaki asıl şüphelinin ise bir kat alttaki dairesinde gözaltına alındığı bildirildi. Burada yapılan aramada bir silaha rastlanmadı.