Radikal Gazetesi’nden Deniz Zeyrek’e konuşan eeski Genelkurmay başkanı emekli Org. Hilmi Özkök, mahkeme kararıyla ilgili görüş belirtmek istemezken, “Gelişi güzel şeyler söyleyerek yargıyı, yargı kararını yargılayamam. Ancak çok büyük üzüntü içindeyim. Sonuçta eskilerin hepsi yakınımda olan, birlikte çalıştığım isimlerdi” dedi.

ELEŞTİRİLERİ CEVAPLADI

Özkök’e sanıklarının tanıklık etmemeleri nedeniyle kendilerine sitem ettikleri anımsatılınca da “Beni çağırsalar yine giderdim. Sitem etmelerini anlıyorum. Çok acı çekiyorlar ve bizlerden bir şeyler bekliyorlar. Ben o dönemde ikinci üst komutandım. Birinci derecede komutan semineri yapan Kara Kuvvetleri’nin komutanıydı ( Aytaç Yalman ). Genelkurmay semineri olsa ben muhatap olurdum” diye konuştu.

YALMAN: "ARALARINDA CAN BORCUM OLANLAR VAR" Eleştirilerin odağındaki bir diğer isim olan dönemin kara Kuvvetleri komutanı Aytaç Yalman ise, "Bu dava süresince iftira ve suçlamalara muhatap oldum. Hatta gazete ve televizyonlarda utanmadan, sıkılmadan gizli tanık olabileceğim söylendi. Ben, bu davada tanıklık yapmak istedim. Ancak mahkemeden bu yönde bir davet almadım" dedi.

Milliyet Gazetesin'den Fikret Bila'ya konuşan Yalman şunları söyledi:
Hepsi silah arkadaşlarım. 2 bin yıllık şanlı tarihe sahip kahraman ordumuzun eski bir mensubu olmanın ötesinde bir dönem sorumluluğunu da taşıdığım silah arkadaşlarımın ceza almış olmalarından ayrıca büyük üzüntü duyuyorum. Aralarında can borcum olan silah arkadaşlarım var. Bunu öyle sözün gelişi söylemiyorum, gerçekten can borcum olan silah arkadaşım var içlerinde. Bunu üzüntümün derinliğini, büyüklüğünü ifade etmek için söylüyorum. Silah arkadaşlarımın üzüntülerini en derin şekilde hissettiğimi, paylaştığımı belirtmek için söylüyorum.

"AKLA ZİYAN SUÇLAMALARA MUHATAP OLDUM"

Yalman mahkeme tarafından tanık olarak dinlenmemesiyle ilgili oalrak ise şöyle konuştu:
"Bu dava süresince haksız ve hiçbir doğru bilgiye dayanmayan iftira ve suçlamalara muhatap oldum. Hatta gazete ve televizyonlarda utanmadan, sıkılmadan gizli tanık olabileceğim söylendi. Daha da ileri giderek söylentilerden haberler üreten bazı sorumsuzlar, bu davayla ilgili bavulla da ilişkim olduğunu dahi ifade edebildiler. Bu tür sorumsuz beyanlarda bulunanlar karşısında yasal haklarımı kullanacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Ben, bu davada tanıklık yapmak istedim. Ancak mahkemeden bu yönde bir davet almadım. Bildiğiniz gibi CMK’nın 178. maddesine göre, bu konu mahkemenin takdirindedir. Mahkemede açık tanıklık yapmak istediğini beyan eden biri gizli tanık olur mu? Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapmış biri silah arkadaşlarının yargılandığı bir davada gizli tanık olmayı kabul edebilir mi, bunu aklından geçirebilir mi? Elbette hayır. Benim gizli tanık olabileceğimi söylemek akla ziyan bir iddiadır."