Endüstriyel Mutfak, Otel mutfağı; restoran, cafe, börek salonları gibi yerlerde kullanılan mutfak ekipmanlarının tümüne denir. En önemli özelliği paslanmaz kromdan imal edilmiş olmasıdır.

    Endüstriyel Mutfak Ekipmanları seçilirken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

-Teknolojiye uygun olması

-kaliteli krom sacdan imal edilmiş olması

-Paslanmaya karşı dayanıklı olması

-Kıvrımlarının düzgün olması

-Dış kaplamalarının rutubete dayanıklı olması

-Isıtma sistemlerinde, rezistansların iyi seçilmiş olması

    Bütün bu özellikler, ekipmanların kalitesini belirler. İnce krom sacdan imal edilen ürünlerde kısa süre sonra paslanmalar meydana gelmekte, buda özellikle mutfakta kullanılan bir ekipman olması sebebiyle, hijyen kurallarını uymamaktadır.

    Belli başlı Endüstriyel Mutfak İmalat Ekipmanları şunlardır:

1- ÇALIŞMA TEZGÂHLARI: Kapalı ve açık çalışma tezgâhları olarak ikiye ayrılırlar. Yiyeceklerin hazırlık aşamasında kullanılan tezgâhlardır. Arzuya göre çekmece ve dolap ilavesi yapılabilir

2- PASLANMAZ YIKAMA TEZGÂHLARI: Evyeli ve evyesiz tezgâhlar olarak ikiye ayrılırlar. Kullanım alanına göre evye sayıları artırılabilir. Evyelerin özellikleri, müşterinin isteğine göre hazırlanır.

3- PASLANMAZ ARABALAR: Kullanıldıkları yere göre isim alırlar. ET askı arabaları, servis arabaları, bulaşık toplama arabaları, un arabaları gibi çeşitleri vardır. Farklı ebatlarda üretile bilinir.

4- PİŞİRİCİLER: Dörtlü ocak, kuzineler, kumpir fırınları, börek fırınları olarak çeşitlere ayrılırlar. Paslanmaz kromdan imal edilirler. Emniyet ventilli valf özellikli pişiriciler tercih edilmelidir. LPG ve elektrikli olmak üzere çeşitlilik gösterirler.

5- DÖNER OCAKLARI: Üstten ve alttan motorlu olmak üzere ikiye ayrılırlar. Radyan sayılarına göre farklılık gösterirler.

6- BUZDOLAPLARI: Tezgâh tipi buzdolabı, set üstü buzdolabı, setaltı buzdolabı, cam kapaklı buzdolabı, Pizza ve salatalık hazırlık dolabı gibi çeşitleri vardır.

7- BULAŞIK MAKİNALARI: Bardak yıkama, Giyotin tip bulaşık makinesi, Konveyörlü bulaşık makinası, Tezgâh altı bulaşık makinası olmak üzere farklı çeşitleri vardır.

8- LOKANTA OCAKLARI: Endüstriyel mutfak ekipmanlarının içinde en çok satılan ürünlerden biridir lokanta ocakları. Tekli yüksek lokanta ocağı, Set üstü lokanta ocağı, üçlü yüksek ayaklı lokanta ocağı, volkan ocağı tipinde çeşitleri vardır. Genelde LPG li ürünlerdir. Emniyet valfi aranması gereken ürünler arasındadır.

     Bu tarz ürünler, mutfakta kullanıldığı için, özellikle sağlığa uygun ürünler olmalarına ve güvenlik aksamının tam olmasına özen gösterilmelidir.