Akşam gazetesinde yer alan iddialara göre; Paralel yapının Bank Asya’yı kurtarmak için kaynağı belirsiz milyonlarca lirayı hesaplara nasıl dağıttığı deşifre oldu. Yapıya yönelik Manisa Emniyeti'nin düzenlediği operasyonda örgütün banka üzerinden manipülasyon yaptığı ortaya çıktı. 20 kişinin tutuklandığı 12 kişinin de adli kontrol ile serbest kaldığı operasyonda polis şok detaylara ulaştı. 
Üyelere yatırıldı
Örgütün finans kuryeleri aracılığıyla 3 milyon lira değerindeki dolarların bankada onlarca örgüt üyesinin hesabına dikkat çekmemek için bölerek yatırıldığı tespit edildi. Operasyonda gözaltına alınan örgüt üyelerinden birinde mesai saati dışında çuvallarla bankaya getirilen balya balya dolar önünde çekilmiş fotoğraf bulundu. Örgüt, hesabına para aktaran kişilerin pişman olup tekrar çekmemesi için 1 dakika içinde bloke koydurmayı da ihmal etmemiş. 
HESABA ÖNCE PARA SONRA BLOKE 
Ele geçirilen belgelere göre Bank Asya’ya el konulmasını engellemek için örgüt kaynağı tespit edilemeyen 3 milyon lira değerindeki dolarları Bank Asya’nın hesabına geçti. Bu para mesai saatleri dışında bankaya getirildi. 
PİŞMANLIK ENGELLENMİŞ
Dikkat çekmemek için örgüt üyelerinin hesaplarına bölünerek pay edildi. Paralel yapı kendi adamlarına da güvenmemesi sonucu Bank Asya’ya destek için para yatıran kişilerin de sonradan pişman olarak geri çekmesini engellemek için hesaplarına bir dakika içinde bilgileri dışında bloke koydurmuş.
DOLARLAR GÜLDÜRDÜ
Manisa polisi operasyonlar sırasında örgüt üyelerinin bazı fotoğraflarını da ulaştı. E.H. isimli bankacı kadın kaynağı belirsiz balya balya dolarlar gelince fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmemiş. Bankada mutluluk pozu vermişler. E.H. isimli kadın da soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. 
'YALAN HABER'iN DEKONTU
Bank Asya’dan gönderilen dekontunda Zaman Gazetesi’ne yaptırılan kara haberlerin ödemesi için açıkça masraf bölümüne Manisa Yalan Haber Dosyası ibaresi yazılmış.