Türkiye’nin NATO’ya yaptığı patriot başvurusunun ardından en çok merak edilen soru füzelerin konuşlandırılacağı yer ve geleceği tarih…

Yer konusunda çalışmalar devam ederken füzelerin geleceği tarih için ise gelen ilk bilgiler aralık ayı ortalarını işaret ediyor.

Türkiye talep etti, NATO harekete geçti.

Savunma amaçlı olarak Suriye sınırına yerleştirilecek patriot füzeleri için NATO daimi temsilcileri dün akşam saatlerinde bir araya geldi.

NATO büyükelçileri Türkiye'nin Patriot füzesi talebini olumlu karşıladı, top şimdi patriot füzelerine sahip 3 ülke Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda ve Almanya’da…

Ülkelerden Gelen İlk Sinyaller Olumlu…

Önümüzdeki günlerde nihai onayın verilmesi beklenirken, diplomatik kaynaklar, füzelerin Aralık ayı ortalarında Türkiye'de olmasının beklendiğini kaydediyor.

Önümüzdeki hafta Türkiye’ye gelecek bir NATO heyeti füzelerin konuşlandırılacağı yer için Türk Silahlı Kuvvetleri ile çalışma yapacak.

Ardından da sistemin kontrolünün kimde olacağı ve angajman kuralları gibi soruların cevaplarını bulmasıyla süreç hız kazanacak.

İttifakın patriot füzesine sahip üyelerinde tamamlanacak onay süreçlerinin ardından patriotlar yola çıkacak.

Patriotlar konusunda daha önce de iki kez Türkiye’ye destek veren Hollanda’nın ismi ön plana çıksa da NATO kaynakları, her üç ülkenin de Türkiye'ye Patriot konumlandırılmasına katkıda bulunacağını belirtiyor.

Patriot füzeleriyle, Suriye'nin sahip olduğu füzeler Türkiye için tehdit oluşturduğunda anında harekete geçilebilecek; sınır ihlalinde bulunan savaş uçakları da patriotların kapsama alanına girecek.

Patriot füzeleri NATO’ya gönderilen mektupta da belirtildiği gibi saldırı amaçlı kullanılmayacak.