Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Duru Jandarma Karakolu'na Pkk'lılar bomba yüklü traktörle saldırı düzenledi. Traktörü karakolun önüne getirip infilak ettiren ve aynı zamanda roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açan Pkk'lıların saldırısında ölen ya da yaralanan olmadı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

Lice'nin kırsal kesiminde bulunan Duru Jandarma Karakolu'na Pkk saldırısı saat 05.00'de yapıldı. Pkk'lı teröristler, tahrip gücü çok yüksek patlayıcı tuzakladıkları traktörü karakolun önüne getirip, burada uzaktan kumanda ile infilak ettirdi ve aynı anda roketatar ve uzun namlulu silahlarla karakola ateş açtı.

Saldırı ihtimali üzerine sıkı önlemlerin alındığı karakoldaki askerler, Pkk'lılara anında karşılık verip yoğun ateş altına alındı. Yakındaki ormanlık alana kaçan Pkk'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı. Teröristlerin kaçabilecekleri yerlere havadan Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, karakola saldırıda can kaybı ve yaralanan olmadığını söyledi. Teröristlerin, bomba yüklü traktörün karakolun önüne getirilip, infilak ettirildiğini belirten Vali Toprak, olayla ilgili şunları söyledi:

"Patlamanın olduğu yerde 3x4 ebadına çukur oluştu. Karakolda herhangi bir zayiat yok. Güvenlik güçlerimiz kaçan Pkk'lıları etkisiz hale getirmek için hava unsurlarının da katıldığı bir operasyon sürdürüyor. Bölgede güvenlik güçlerimizden ağır darbe alan teröristler, bunun karşılığı olarak Duru Jandarma Karakolu'na hedef aldılar. Geçtiğimiz günlerde Narlı Üs Bölgesi'ne saldırılan Pkk'lılardan 3'ü öldürülmüştü. Edindiğimiz bilgiye göre, 2 Pkk'lı da yaralanmıştı. Bu Pkk'lıların da öldüğü yönünde duyumlarımız var. Ağır darbe alan örgüt üyeleri, kayıplarını saklamak için karakolumuza saldırdı. Ancak saldırıda herhangi bir zayiat yok."