Kandil'in İran sınırında bulunan Dola Koke dağlık kesiminde çığ düştüğü ve 3 yıl önce PKK'ya katıldıkları belirlenen Zeynep Ulaş,Hülya Gök, Rozerin Bilici, Someyi Sofizade, Sümeye Polat, Nuran Bellier, Şehdiya Zeyrik, Fatma Çete isimli teröristlerin çığda öldüğü iddia edildi.

Olay 4 mart günü meydana gelmişti. Ne var ki çığ altında kalanların tamamının kadın olması, akıllarda soru işareti bıraktı.

Zira bu olay kanlı terör örgütünün infazlarını ve ardından yaptığ yalan açıklamarı akıllara getirdi. Geçtiğimiz Eylül ayında örgüt kendine yakın bir internet sitesinde 5 kadın teröristin zehirlenerek öldüğünü açıklamıştı. Ancak örgütten kaçan İran uyruklu Jiyan kod adlı terörist olayın aslının öyle olmadığını ortaya çıkarttı.

Örgütten kaçan Terörist ifadesinde 5 kadının örgütten kaçmak isterken yakalandığını, bir süre mağarada işkence yapıldığını anlattı. Daha sonra da infaz edilmişlerdi.

Jiyan örgütün infazı gerçekleştirdikten bir yıl sonra ailelerin baskısı ver konuyu araştırmaları üzerine açıklama yapma gereği duyduğunu söyledi. Şimdi 8 teröristin de ayın şekilde öldürülmüş olup olmadığı merak ediliyor...