Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'ni 40 gün süren bir operasyonla PKK'dan temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri, zorlu kış koşullarında da bölgeyi terk etmeyecek ve terörist sızmalarına göz açtırmayacak. Gerek Kıbrıs Barış Harekâtı'ndaki rolleri gerekse terörle mücadeledeki başarıları dolayısıyla defalarca madalyalarla ödüllendirilen "Efsane" komando taburları kış aylarını da bölgede oluşturulacak geçici üs bölgelerinde geçirecek. Kayseri 1. Komando Tugayı ile Bolu 2. Komando Tugayı İç Güvenlik Harekâtı bölgesine 3 yıl aradan sonra bu yıl yaz aylarında dönmüştü. Bölgede, Hakkâri 5. Komando Tugayı, Tunceli 4. Komando Tugayı, Siirt 3. Komando Tugayı ile Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı konuşlu bulunuyor.
PKK unsurlarından temizlenen Doski Vadisi ve Oramar Tepe gibi kritik vadilerin TSK tarafından tutulması, bölgedeki üs bölgesi ve karakolların emniyetinin de sağlanması anlamına geliyor. Bölgenin kontrol altına alınmasıyla, PKK'nın hem sınır geçişleri hem de Kuzey Irak'tan Anadolu topraklarına gelen lojistik desteği kesilmiş oldu.

İGLO'DA BARINACAKLAR

Gönüllülük esasıyla seçilen genç subay ve astsubaylardan oluşan komando birlikleri Doski Vadisi'nde barınırken, aldıkları 22 haftalık zorlu ihtisas eğitimini uygulayacak. Harekât için belirlenen üs bölgesinde barınak olarak kullanılmak üzere 'iglo' olarak adlandırılan kar evleri, nöbet kuleleri, ateş yakma yerleri, tilki oyuğu, yatma çukuru, kar mağarası, helikopter inme bölgesi, tuvalet ve çöp alanı gibi yaşam alanları inşa edilecek.