Bu başarıdan dolayı barajın yapımında emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.
 
KENDİ SINIFINDA TÜRKİYE’NİN 4. YÜKSEK BARAJI
 
Kiğı Barajı ve HES projesinin Kiğı ilçesinin 12 kilometre kuzeydoğusunda Peri Suyu üzerinde inşa edildiğini ifade eden Bakan Eroğlu, “Baraj 22,5 milyon metreküplük gövde ve kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edildi. Baraj 175 metre yüksekliğiyle Türkiye’de kendi sınıfında 4. sırada, bütün barajlar içinde ise 8. sırada yer alıyor” dedi.
 
ÜRETİLEN ENERJİ İLE ÜLKE EKONOMİSİNE YILDA 300 MİLYON TL KATKI SAĞLANACAK
 
Kiğı Barajı’nın enerji maksatlı olarak inşa edildiğini belirten Bakan Eroğlu, “140 MW kurulu gücünde olacak bu barajdan yılda 450 milyon kiloWatt.saat enerji üretilecek. Enerji üretimine 2017 yılının ilk aylarında başlamayı hedefliyoruz. Bu barajdan üretilecek enerji ile yaklaşık 200 bin evin enerji ihtiyacını karşılayacağız ve ülke ekonomisine yılda yaklaşık 300 milyon TL katkı sağlayacağız” diye konuştu. 
 
Ülke genelinde temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik yatırımlarına devam edeceklerini vurgulayan Bakan Eroğlu, “Türkiye enerji üretimi için hammadde ithal eden bir ülke konumunda bulunuyor. Bu yüzden kendi öz kaynağımız olan ve çevre dostu bu projeleri hayata geçirmek zorundayız” dedi.