Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ile askeri ve polis lojmanlarına dün gece PKK’lılar tarafından düzenlenen eş zamanlı saldırının ayrıntıları gündüz ortaya çıktı.

Şemdinli ilçe kırsalında PKK'ya yönelik başlatılan operasyon sürerken, dün akşam saatlerinde PKK’lılar tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü ile askeri ve polis lojmanlarına saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıdan sonra özel harekat birliklerinin de karşılık vermesi ile kısa süreli çatışma yaşandı. Çarşı merkezinde bulunan vatandaşların silah sesleri ile evlerine kaçmaları üzerine bir anda şehir boşaldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ile lojmanlara düzenlenen eş zamanlı saldırının ayrıntıları ise gündüz ortaya çıktı. Yaşanan çatışmada Şemdinli Hükümet Konağı karşısında bulunan Nurban Sarı isimli vatandaşın evi de isabet aldı. Çatışma esnasında balkonda bulunan 6 kişilik Sarı ailesi yara almadan kurtulurken, kurşunlar ailenin yatak odasına isabet etti. Evlerine 5-6 kurşunun isabet ettiğini dile getiren Nurban Sarı, çatışma esnasında odada olmamalarının büyük bir şans olduğunu ifade etti. Çok korktuklarını söyleyen Sarı, “Psikolojimiz bozuldu, çocuklar korkuyor” dedi.