Tunceli'nin Pülümür bağlantılı Erzincan karayolu, 40'ıncı kilometresindeki Ağlayan Kayalar Mevkii'nde akşam saatlerinde bir grup PKK'lı tarafından kesildi. Silah tehdidi ile araçları durduran PKK'lılar yolculara bir süre örgüt propagandası yaptı. PKK'lılar daha sonra ağır tonajlı bazı araçları bölgedeki Çığ Tünelleri içine çekip, yaktı. Karayolu üzerine bombalı tuzaklar kurduğu belirtilen PKK'lılar durdukları araçlar içinde yer alan mavi renkli hafif ticari aracı gasp edip kaçtı.

PKK'lıların yol kestiği haberi üzerine Tunceli-Erzincan karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Tunceli'de polis ve jandarma ekipleri kaçırılan araçla eylem yapılacağı ihtimali üzerine alarma geçti. Tunceli'de güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı. KARAYOLUNDA RAHAT RAHAT YOL KESİYORLAR

Erzincan-Tunceli Karayolu’nda teröristlerin yol kesme anı, bir yolcunun cep telefonu ile görüntülendi.

Yol kesme anlarını yolculardan biri, cep telefonunu çıkartarak terör eylemini bir süre görüntülemeyi başardı. Saniyeler süren görüntülerde, teröristlerin ağır tonajlı araçları durdurarak sürücüleri araçlardan indirdiği görülüyor.