Çünkü eylem yapan çocukların yaşlarının 5-15 arasında değiştiği görüldü. Bu durum da eli kanlı terör örgütünün artık çocukları değil neredeyse bebeleri kullandığını ortaya koydu..

SÜREKLİ AĞLADI

Bu arada polise taş atan çocuklardan R.T. (14) ekipler tarafından yakalandı. Gözyaşlarına boğulan çocuk, "Pişmanım" dedi. Ancak polis, çocuğu Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim etti. Yaklaşık 1 saat polise taş attıktan sonra yakalanan R.T.'nin ailesi de gelerek çocuklarının kendilerine verilmesini istedi. Polis ise çocuklarının suç işlediğini ve yasalar gereği çocuk şube müdürlüğüne götürüleceğini söyledi. Bunun üzerine çocuğun amcası "Yeğenim suç işlediyse cezaevine atın, polise taş atmak neymiş görsün" dedi.

ANNEDEN TEPKİ!

Çocuğun annesi ise polisi suçlayarak "Siz buraya gelmezseniz çocuklar size taş atmaz. Siz bizim buralara gelmeyin, onlar da size taş atmasın" diyerek çocuğunu savundu. Takvim'in haberine göre, ortaya çıkan bu tablo da minik çocukların neden terör örgütünün maşası haline geldiğini en net şekilde ortaya koydu... Olan yine çocuklara oldu...

BAĞIMLI YAPIYORLAR

Van'da da okulları yaktığı iddiasıyla gözaltına alınan 11 çocuğun, PKK tarafından uyuşturucu verilerek eyleme gönderildiği saptandı. Eğitim yuvalarını yakmak için 18 yaşından küçüklerin seçildiği bu sayede cezada indirim sağlandığı da tespit edildi. Hainler tarafından kullanılan çocukların ayrıca şehir merkezindeki hücre evlerinde örgütsel eğitime alındığı belirlendi.