Erzin'de geçtiğimiz pazartesi günü saat 23.36 sıralarında yaşanan hain terör saldırısında İsalı Mahallesi'ndeki emniyet müdürlüğü ile Hürriyet Mahallesi'ndeki Kaymakam İskender Yönden'in kaldığı lojman hedef seçilmişti. 15 kişi oldukları iddia edilen teröristler, çok sayıda ağır silahla iki noktaya eş zamanlı saldırı düzenlemiş, 2 polis memuru yaralanmıştı. Polisin dikkati sonucu az hasarlı atlatılan saldırıda PKK'lılar 3.nokta olarak da emniyet müdürlüğü yanındaki hükümet konağını seçmişti. İlçede büyük bir saldırı hedefleyen örgüt üyeleri, roketatar, G-3, keleş ve el bombalarıyla saldırıları düzenledi.




Kaymakamlık binası önüne bırakılan 70 kilogramlık amonyumnitrat ve patlayıcı, saldırıdan saatler sonra bulunmuş, telsiz düzeneğinin araçta unutulması sonucu beklenen patlama gerçekleşmemişti. Yetkililer aracın patlaması halinde yan yana bulunan emniyet binası ve kaymakamlık binalarının yıkılabileceğini, saldırıdan sonra olay yerine gelen çok sayıda vatandaşın bu saldırıda hayatlarını kaybedebileceğini ifade etti.

Olayın olduğu gün rahatsız olduğu için teröriste dikkat etmediğini söyleyen market sahibi Yusuf Özbay, ''23.30 gibi markete girdi. Rafa yöneldi, bisküvi, çikolata, kraker aldı. Ben o sırada fark etmedim, rafları düzenliyordu. Ama sonradan fark ettim görüntüleri izlediğimde çok telaşlı bir hali vardı. Sonra marketten hızlıca çıktı. Türkçesi gayet iyiydi.'' şeklinde konuştu.

Saldırıdan sonra yapılan operasyonda yakalanan yaralı bir teröristin ifadesinde yol üzerindeki marketten arkadaşlarının alışveriş yaptığını söylemesi üzerine polisin market sahibi Yusuf Özbay'dan görüntüleri aldığı öğrenildi.

Bu arada görgü tanıkları, şahsın marketin karşısındaki sanayiye doğru girdiğini ve daha sonra gözden kaybolduğunu kaydetti. Görgü tanıkları, marketten çıkan şahsın karşıdaki Sanayiye doğru girdiğini ve daha sonra gözden kaybolduğunu söyledi.