Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın Çermik ilçesi Başarı köyünde defnedilen şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan’ın babasına ait evin karşısında bulunan ve oğlu dağda öldürülen Hüseyin Odabaşı, cenaze defin işlemleri ve taziye boyunca şehit ailesine destek verdi.

Komşusu şehit olan terörist babası evine Türk bayrağı asarak terör örgütüne Türk-Kürt kardeşliği mesajı gönderdi. Gaziantep’te mühendislik fakültesinde okurken kandırılarak dağa çıkarılan oğlu Bedri Odabaşı’nın 2009 yılında Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde güvenlik kuvvetleri ile girdiği bir çatışmada öldüğünü söyleyen acılı baba Hüseyin Odabaşı, terör olaylarının bir an evvel bitmesini, huzur içinde, kardeşçe yaşamak istediklerini söyledi. Acılı baba Odabaşı, “Ben kan akmasını istemiyorum, ana, baba ciğeri yansın istemiyorum. Kardeşlik, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Yeter artık, ana baba ciğeri yanmasın. Huzur ve barış istiyoruz. Allah için bu kanın durmasını istiyoruz” dedi.

“ALLAH KİMSEYE EVLAT ACISI YAŞATMASIN”

Eskiden bölgede kan davalarının olduğunu ve insanların sürekli birbirini vurduğunu belirten Hüseyin Odabaşı, bu sorunun bittiğini ancak terör olayları ile yine insanların öldürüldüğünü dile getirdi. Odabaşı, “Eskiden kan davaları vardı, vurmakla kırmakla bir yere varılmadı. Kan davaları bitti herkes huzur içinde. Bu dava da bitse huzur içinde yaşarız. Herkes çoluk çocuğu ile birlikte yaşamak ister. Hiçbir baba çocuğunun dağa çıkmasını istemez. Bunu Başbakan da biliyor genelkurmay da biliyor. Evlat acısı görmek zordur, Allah kimsenin başına vermesin” diye konuştu