Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir ihbar üzerine düzenlenen operasyonlarda bir mağarada Pkk'ya ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, vatandaşlar tarafından Şemdinli ilçesi Karadağ Bloğu Karıbitmeyen Tepe bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı bir mağaranın bulunduğu ihbarı üzerine 6 Kasım 2012 tarihinde güvenlik güçleri tarafından bölgede operasyon başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "İcra edilen temas araması esnasında Pkk mensuplarının kış mevsimini geçirmeyi planladığı mağara içerisinde 1 adet 14.5 milimetre Doçka uçaksavar silahı, 2 adet 14.5 milimetre Doçka uçaksavar silahı namlusu, 1 adet 14.5 milimetre Doçka uçaksavar silahı sehpası, 14.5 milimetre Doçka uçaksavar silahı mermisi, çok miktarda tahrip kalıbı, çok miktarda pil bloğu ve kablo, 2 torba gübre, 1 adet hilti ve çok sayıda yedek uç, 1 bidon motor yağı, 3 adet battaniye, 3 adet uyku tulumu, 15 adet ampul, çok sayıda kazma ve kürek, çok miktarda yiyecek malzemesi ele geçirilmiştir.
İlimizde emniyetini ve huzurunu sağlamakla görevli güvenlik kuvvetlerimizce terörü önleyici faaliyetlere hassasiyetle devam edilmektedir" denildi.