Bazı sol terör örgütleriyle de eylem birlikteliğine giren örgütün Ayazağa ve Malatya'daki gerçekleştirdiği eylemleri Mersin ve Trabzon gibi illere yaymayı planladığı da ileri sürüldü.

KCK operasyonları kapsamında yürütülen soruşturmada, ele geçirilen bazı notlarda, Abdullah Öcalan'ın, "Bütün sol örgütleri içerisine alacak bir çatı yapılanması kurulması" talimatlarını içeren notlar ele geçirildi. Öcalan'ın talimatıyla, Türkiye'de faaliyet gösteren sol terör guruplarının HDK (Halkların Demokratik Kongresi) çatısı altında birleşerek eylem birliğine gittikleri ileri sürüldü. İstihbarat raporlarına göre; Ayazağa ve Malatya'daki olayların provakasyonunu da yine bu guruplar gerçekleştirdi.

HALKLARIN DEMOKRATİK KONGRESİ KURULDU
İstihbarat raporlarına göre, Öcalan'ın talimatları doğrultusunda, Halkların Demokratik Kongresi kurularak, sol örgütler tek çatı içerisinde toplanarak ortak hareket etmesi için çalışmalara başlandı.

AYAZAĞA VE MALATYA OLAYLARI BU HAREKETİN İŞİ
Polis raporlarında Ayazağa'da inşaat işçileri ile vatandaşlar arasında çıkan tartışmanın bilinçli olarak bu guruplar tarafından çıkarılarak körükledikleri, Malatya'da da Alevi-Sünni gerilimi çıkarmaya çalıştıkları iddia edildi.

İSTANBUL'DA İNSANLARI SOKAĞA HDK DÖKMÜŞ
Yapılan istihbarat çalışmalarına göre, Malatya'da ramazan davulu tartışmasıyla yaşanan gerginlik olayını protesto etmek için İstanbul'da düzenlenen eyleme HDK yönetim de katıldı.

HEDEFTE TRABZON VE MERSİN VAR
PKK terör örgütünün son yıllarda terörün şiddetini artırmak için Batı illerini hedef aldığı özellikle Trabzon ve Mersin'de provakatif eylemler yapmak için hazırlık yaptıkları öğrenildi.

SABIKALI GENÇLERİ SİLAHLI EYLEMLERDE KULLANACAKLAR
Örgütün batı illerinde, yapacağı provakatif eylemlerde özellikle sabıkalı gençleri seçtikleri, örgütün çalışmalarının deşifre olmasının engellenmesi için de ağlarına düşürdükleri bu gençlere aileleri ile olan ilişkilerini kesin olarak kesme talimatları verdikleri öğrenildi.