Anamuhalefet partisi CHP ve muhalefet partisi MHP'nin "terörle mücadelede zaafiyet var" açıklamalarının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri bilgi notu yayınlamış ve "Son 5 ayda 373 teröristin etkisiz hâle getirildiği" belirtilmişti.
Rotahaber'in istihbarat birimlerinden edindiği bilgilere göre terör örgütünün geçiş noktası olarak kullandığı Hakkari'ye 30 kilometre mesafedeki Kavaklı bölgesine hava destekli büyük bir operasyon başlatıldı. Emniyet Özel Harekat ve Jandarma Özel Harekat ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonda şu ana kadar 30 terörist etkisiz hâle getirilirken bu sayının 150'lere kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.
500 teröristi barındıran ve son istihbarat çalışmalarında 500 teröristten en az 200'ünün şu an Kavaklı kampında bulunduğunun belirlenmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Kavaklı civarını tamamen ablukaya alan güvenlik güçleri, Kavaklı çevresindeki diğer teröristleri de etkisiz hâle getirmeye çalışıyor.
KAVAKLI NEDEN ÖNEMLİ?
Diyarbakır'dan kalkan askerî uçakların vurduğu Kavaklı bölgesi, Kato Dağı'nın bitiş noktasında yer alıyor. Coğrafi konumu ve lojistik kabiliyeti nedeniyle PKK açısından avantajlı olan Kavaklı, terör örgütü üyeleri tarafından "efsane bölge" olarak adlandırılıyor. Kampı diğer kamplardan ayrıcalıklı kılan sadece emniyetli oluşu değil. Terör örgütünün sadece kırsaldaki saldırıları değil, şehirde yürütülecek faaliyetleri de burada şekilleniyor.
Kavaklı kampı ile ilgili daha önce de "Örgütün bombaları buradan temin ettiği, militanların buradan yollandığı, Aziz Tan'ın ölüm emrinin buradan çıktığı, Ramazan günü 8 askerin şehit edildiği Çukurca saldırısının buradan yapıldığı, sokak ortasında infaz edilen uzman çavuşlar ve mühendislerin buradan gelen teröristlerce vurulduğu, örgüte haraç vermeyen ve emirlere karşı gelenlerin buraya getirilip yargılanıp infaz edildiği" iddiaları gündeme gelmişti.
BÜYÜK OPERASYON ŞEMDİNLİ'DE
Kavaklı kampı operasyonuyla eşzamanlı başlatılan ve güvenlik güçlerinin daha çok yoğunlaştığı bölge ise Şemdinli. Rotahaber muhabirinin edindiği bilgilere göre Şemdinli kırsallarında PKK rampaları vurulmaya başlandı ve özel harekatçıların ilerleyişine göre büyük bölümü de imha edildi. Son 6 yıl tek operasyonun dahi yapılamaması nedeniyle 12 hakim tepeyi elinde bulunduran PKK, bugünkü operasyonda ağır darbe yedi. Hava desteği sayesinde Emniyet Özel Harekat ve Jandarma Özel Harekat ekipleri 12 hakim tepeyi tek tek ele geçiriyor. Her iki operasyonla ilgili özetle söylenebilecek tek şey, şu ana kadar böylesine kapsamlı operasyon yapılmamış olması.
Kaynak: Rotahaber.com