Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, bayram töreni sonrası gittiği parkta esnafın kaçak çay sattığını öğrenince sinirlendi. Çay ocağında kaçak çay demleyen ve satışını gerçekleştiren esnafa kızan Cerrah, kaçak çay ve sigaranın PKK’nın en büyük maddi gelir kaynağı olduğunu söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümü kutlama etkinliklerinin ardından, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara ve Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ile birlikte tören alanının yanındaki Karaoğlanoğlu Parkı'na geçen Vali Cerrah, burada vatandaşlarla ayak üstü sohbet edip, bayramını kutladı. Daha sonra parktaki çay ocağına geçen Cerrah, burada oturdu ve kendisine çay söyledi. Çaycı esnafın; "Kaçak ve yerli çay var. Hangisini içersiniz?" sorusuna sinirlenen Cerrah, “Niye PKK’ya yardım ediyorsun evladım sen?” diye çıkıştı.

Konu ile ilgili birçok kez açıklama yaptığını hatırlatan Cerrah, “Buradan bir kez daha söylüyorum. Tüm Osmaniyeliler duysun. PKK’ya yardım etmek istiyorsanız kaçak çay için. Türk vatandaşlarını, polisini ve askerini öldürsün istiyorsanız kaçak sigara için. Kaçak benzin kullanın. Daha ne diyeyim size. Böyle bir Türk vatandaşı olur mu? PKK kahrolsun diyorsunuz, ama PKK’ya destek veriyorsunuz. Kaçak sigara ve çay içmekle destek veriyorsunuz. Nereye gitsem kaçak çay var. Böyle bir şey olamaz. Daha bugün bayram kutlamasında sizin canınızı almaya çalışıyorlar. Trene bomba koymaya çalışıyorlar. Yola mayın döşüyorlar. Siz kalkıyorsunuz destek çıkıyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Nasıl Türk milletisiniz siz?" dedi.

Cerrah, konuşmasını da şöyle sürdürdü:

"Nasıl Türk’sünüz siz? Olacak şey değil. Biraz daha dikkatli olmak zorundasınız. Her şeyi askerden, devletten beklersek olmaz. Bizim de vatandaş olarak üzerimize düşen görevler var. Bunu bilmemiz lazım. Düşmanımızı, dostumuzu bilmemiz lazım. Sadece güvenlik güçlerinin alacağı tedbirlerle bu işler yürür mü? Bu işler bitmez o zaman. Birileri de tahrik oluyor. Birilerini yollarına gidiyor, öpüyor, kucaklıyor. Bunlara karşı tavırlı olmak zorundayız. Ondan sonra burada kaçak çay içermisiniz diyorsunuz. Daha dikkatli olmak zorundayız. Bu 30 Ağustos zaferini nasıl kazanmışız. Niçin tek bir yürek olamıyoruz terörün karşısında?” ifadesini kullandı.

Bu arada bayram törenine vatandaşın ilgisizliğini de eleştiren Cerrah, “Görüyorsunuz işte 15 kişi ile devlet ile kutluyoruz, olur mu böyle bir şey. Burasının dolması gerekir. Bütün bunlara dikkat edelim. Bayramlarımıza dikkat edelim, kaçak şeylere dikkat edelim. Adamlar sınıra koymuş adamlarını kaçak ne varsa ülkeye sokuyor, ondan da rant elde ediyor. Lütfen bunlara dikkat edelim” diye konuştu